Utorak, 17 Rujan 2013 12:58

11. MTB utrka ponovo na Požeškoj gori

|| ||

11. požeška Mountin bike brdsko-biciklistička utrka biti će održana 22. rujna na Požeškoj gori. Nakon nekoliko godina ova turističko-sportska manifestacija prebačena je na svoju originalnu i zanimljiviju lokaciju. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica i Brdsko-biciklistički klub Požega.

Kako je rekao direktor Ureda turističke zajednice Bruno Horvat na današnjoj konferenciji za novinare ova manifestacija već dugi niz godina uspješno spaja požeški turizam i biciklizam i promiče zdrav način življenja. Najavio je i prvi memorijalni teniski turnir „Spasoje Raguž-Spaso" koji će se održati 21. rujna na terenima Teniskog kluba Požega.

Predsjednik Brdsko-biciklističkog kluba Požega Dinko Zima iznijeo je program MTB utrke koja je ujedino i kolo Slavonske brdsko-biciklističke lige Scott. Okupljanje i prijave će biti na Trgu svetog Trojstva od 9 do 11 h. Sama utrka je dužine 25 kilometara čija je relacija od Trga svetog Trojstva pa vrhovačkim makadamskim putevima, preko Požeške gore do Domovinskog križa gdje je i cilj utrke glavnih kategorija (juniori, elite,master A i master B). Za kategorije žene i kadete staza će biti skraćena na 17 km. Očekuje se od 70 do 100 biciklista i biciklistkinja. Domaći biciklisti mogu se priključiti uz učešće od 40 kn u koje je uključen topli obrok i okrijepa.