Petak, 15 Studeni 2013 13:15

Idućeg četvrtka - sjednica Gradskog vijeća

||| |||

Sazvana je treća sjednica Gradskog vijeća – održat će se u četvrtak, 21. studenog 2013. godine s početkom u 16 sati. O tome što će biti na dnevnom redu najavio je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća na danas održanoj konferenciji za novinare.
Po prvi put bit će na dnevnom redu izvješće o radu Tekije, d.o.o. Obuhvatit će razdoblje od 2008. do 2012. godine, što će postati i praksa. - Minimalno jednom godišnje vijećnici i građani bit će informirani što se u Tekiji radi, koje su investicije, a ono što je sada aktualno i bit će prezentirano je zašto se Tekija razdvaja na dva društva, koji su planovi u idućem razdobpresica2.JPGlju, pa i da se odbace sve one sumnje oko bilo kakvih nejasnoća oko netransparentnog rada ili da će biti viška radnika, da će se otpuštati i dr. – rekao je predsjednik Smolčić. Najavio je i nekoliko urbanističkih planova, kao II. izmjene GUP-a, izradu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone gospodarske namjene Alaginci – Požega i dopunu plana uređenja zone gospodarske namjene „Sjever". Osim usklađivanja sa zakonom, ovim planovima bit će udovoljeno i potrebama koje su tražene, a posebno od vlasnika i investitora.
Ukupno je predloženo preko dvadeset točaka dnevnog reda, među ostalim o Kazališnoj kući, ustrojstvu upravnih tijela, izmjenama Statuta Grada, suglasnost na Statut Dječjih vrtića, upravljanju poslovnim prostorom i td. Novost je i po prvi put donošenje Odluke o radu predsjednika Gradskog vijeća.

DNEVNI RED - opširnije ...