×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Četvrtak, 30 Siječanj 2014 11:44

Gradonačelnik Neferović: - Za sve branitelje i njhove udruge moja vrata su kao i do sada uvijek otvorena -

|||| ||||

- Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, njihovi predsjednici i članovi imat će kao i do sada potporu i otvorena moja vrata kao gradonačelnika i vrata gradske kuće za sve probleme ili potrebe koje Grad može za njih rješavati, za što ću imenovati i poseban odbor. Ubuduće neću kao gradonačelnik komunicirati s udrugama preko Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata. – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na danas održanoj konferenciji za novinare, na kojoj je informirao o jučerašnjem sastanku s udrugama na temu njihovog preseljenja iz Vukovarske ulice u zgradu gdje je bila Glazbena škola.
Naime, kako je gradonačelnik jučer informirao i predstavnike udruga, u ime Koordinacije udruga upućen je u gradsku upravu zahtjev kojim se traži prostor „zbog postavljanja šatora u kojem bi se okupili hrvatski branitelji radi održavanja mirnog prosvjeda kojim bi iskazali nezadovoljstvo odlukom oko premještaja udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Vukovarske ulice br. 8 u Požegi." Kako su rekli sami predstavnici udruga, dogovora o bilo kakvom prosvjedu nije bilo. - Smatram da do daljnjega osoba koja predstavlja Koordinaciju braniteljskih udruga i na ovakav način pokušava stvarati probleme u komunikaciji između gradonačelnika i Koordinacije, sa mnom više neće moći surađivati. Očito je da g. Pavelić ne može razdvojiti ulogu koju obnaša u Koordinaciji i ono sve što je bilo vezano za njegove osobne ambicije u politici. – izjavio je gradonačelnik Neferović.
O nastojanjima da se udrugama omoguće što bolji uvjeti za njihov rad govorio je i župan Alojz Tomašević, dragovoljac i general HV-a u mirovini. - Županija i Grad prema braniteljima imaju senzibilitet na najvišoj razini. I ja kao i branitelj dragovoljac, te gradonačelnik sa svoja dva zamjenika, dat ćemo sigurno najveću moguću pažnju upravo prema braniteljima, cijeneći doprinos i žrtvu tih ljudi. Zato neka branitelje nitko ne upliće i ne stavlja u neku prljavu rabotu koja ne znam čemu služi i koja joj je svrha. Kampanja je završila, imat će šansu za neke druge izbore kad kampanja bude trebala – rekao je župan Tomašević.

Nadalje je dodao kako je iznenađen da g. Pavelić kao umirovljeni brigadir HV-a želi staviti braniteljske udruge i Koordinaciju u svrhu jedne politike ili osobe, te mu je pored ostalog poručio: - Dragi prijatelju Paveliću, nisi postavio pitanje, i nisi dizao šatore, i nisi prosvjede radio prošle godine kada je u vrijeme poklada iz ove gradske kuće rađen film od ljudi koji su vodili Grad, kao ruganje i sprdanje umirovljenog generala i umirovljenog načelnika Policijske uprave. Nije se tog momenta o „perjanju" nitko oglasio. Poslao sam dopis, a onda si rekao to je političko pitanje. –

Na kraju je pozivao je sve članove udruga da zajednički promišljaju budućnost za dobrobit Grada i Županije. Ujedno je informirao o prijedlozima i nastojanjima da se u Požegi iznađe i uredi prostor za sve braniteljske udruge kao dom branitelja ili veterana.