×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Četvrtak, 13 Veljača 2014 09:04

Usvojeno prvo polugodišnje izvješće gradonačelnika Neferovića

|||||| ||||||

- Izvješće pokazuje dobar rad i dobar put, bolje rečeno utemeljen rad gradonačelnika i njegovih suradnika i uz čestitku apsolutno podržavamo njegov rad. – rekao je Ante Šolić, potpredsjednik Gradskog vijeća o prvom izvješću gradonačelnika Vedrana Neferovića za razdoblje lipanj-prosinac 2013. godine. Kako je bilo za očekivati, vijećnici oporbe nisu dijelili takvo mišljenje, zadržavajući se na kritici sadržaja i načina prezentacije izvješća.
Kako je objasnio gradonačelnik Neferović, izvješće sadrži pregled šest mjeseci rada gradonačelnika i sve aktivnosti, o kojima se razgovaralo i na prethodnim sjednicama, te je pored ostalog rekao: . – Pokušali smo realizirati sve programe, iako je na pojedinim stavkama već u prvih pola godine bilo potrošeno 80 posto sredstava. Ugovori koje smo potpisali su dokaz da se radilo, da se nije ljetovalo i spavalo, ali isto tako i neki drugi su nešto drugo radili, što u izvješće nećemo stavljati. - Detaljni podaci o tome kako su se ostvarivali programi prezentirano je i usvojeno u izvješćima o njihovom izvršavanju u komunalnoj infrastrukturi, kulturi, predškolskom odgoju i obrazovanju, sportu, socijalnoj skrbi, turizmu i dr.

Nova ustanova „Sportski objekti Požega"

Boljem gospodarenju gradskom imovinom doprinijet će ustanova za upravljanje sportskim objektima, o čijem osnivanju je Gradsko vijeće donijelo odluku. - Radi lakše kontrole smatram da je potrebno ići na osnivanje ustanove za upravljanje sportskim objektima, da se konačno vidi koliko Grad Požega izdvaja iz svog proračuna za sportsku infrastrukturu, a ujedno i za same klubove. Ove godine u proračunu mi smo formirali sredstva od 3,9 milijuna kuna. Pokretanjem ove ustanove nema nikakvih povećanja zaposlenih niti plaća, jednostavno znat će se će se tko održava, vodi brigu i što treba raditi na objektima, kao što to imamo kod drugih ustanova, kao Knjižnice, Muzeja, kazališta i dr. rekao je gradonačelnik Neferović. Da je to potrebno potvrđeno i u raspravi, u kojoj su iznijeti primjeri nedovoljne brige o objektima kao što je npr. Grabrik, a što će ubuduće biti zadatak ustanove.
Namjera da se precizira i uskladi sa zakonom Odluka o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe, kao jedne od gradskih ustanova s većim brojem zaposlenih, nije okončana, tako da će neusklađene sa zakonom, nepotpune i nedorečene odredbe morati biti ponovno stavljene na dnevni red sjednice. Zbog značaja koje ima vatrogastvo i sredstava koja se za ovu djelatnost namjenjuju, morat će se jasno definirati svi kriteriji za rad.

Osnovan tim za EU projekte
Na prijedlog predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića donijeta je Odluka o osnivanju tima za potporu projektima od interesa Grada Požege sa ciljem zastupanja u svim institucijama RH i institucijama EU. Kako je rekao predsjednik Smolčić, ovo je dobar okvir da rade svi zajedno bez obzira na različitost političkih opcija. U sastavu ovog tijela su gradonačelnik kao predsjednik, zamjenici gradonačelnika kao zamjenici predsjednika, predsjednik Gradskog vijeća, članovi Vlade RH iz Požege, zastupnici u Hrvatskom saboru, EU parlamentu i predsjednici Županijske gospodarske i Obrtničke komore.
Vijećnik Miro Rašić predložio je osnivanje i Gospodarskog vijeća Grada Požege, što je iz poslovničkih razloga ostavljeno za iduću sjednicu.
Imenovanja ....
Nakon provedenog natječajnog postupka, Valentina Soldo imenovana je na dužnost ravnateljice Gradskog kazališta. U Nadzorni odbor „Tekije" d.o.o. predloženi su Ante Srebrović i mario Git, a u Nadzorni odbor „Komunalca" d.o.o. Dražen Muljević.

Pitanja vijecnika