×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Srijeda, 05 Ožujak 2014 10:42

Za Dan Grada organizirano tridesetak događaja

|||| ||||

Bogati program za ovogodišnji Dan Grada i Grgurevo obuhvaća oko trideset različitih događanja, od sportskih i kulturnih kakav je npr. prošlog vikenda bio Plesokaz, zatim niz koncerata koje tijekom cijelog tjedna održava Glazbena škola, tradicijskog programa, spektakla „Lijepom našom" do završnog događaja, ženskog odbojkaškog turnira. Središnji događaj s naglaskom na tradiciju održava se u subotu. Povijesna postrojba Trenkovi panduri i Društvo sv. Grgur okupit će preko trideset povijesnih postrojbi, među kojima su i postrojbe iz Austrije, Njemačke, Češke, Mađarske, Ukrajine i dr.
- Izuzetno sam zadovoljan što se ove godine u program uključilo i Društvo sv. Grgur, koje je prvo započelo obilježavanje Grgureva i Dana Grada. Zajedno s Trenkovim pandurima pozvali su u goste prijatelje s kojima se okupljaju i surađuju. Tako ćemo imati preko 30 postrojbi u zajedničkoj i dostojanstvenoj povorci. – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na konferenciji za novinare koju je održao sa Silvijom Podoljak, direktoricom Ureda Turističke zajednice Grada Požege. Nadalje je istaknuo kako je dobro je za Grad Požegu da se ove godine ne organiziraju dva ili tri različita događanja, već se zajednički organizria bogati program. - Prvenstveni cilj je da se Požega turistički afirmira, a Grgurevo podigne na višu razinu. Ovo je prvi korak ka cilju da u budućnosti Dan Grada bude turistička atrakcija za one koji dolaze u Požegu, da to vide. - zaključio je gradonačelnik Neferović.
Mimohod povijesnih postrojbi kreće od starog Autobusnog kolodvora prema centru, vijence će položiti na bistu dr. Franje Tuđmana i na spomenik 123. brigadi, te se na kraju postrojiti na Trgu sv. Terezije, gdje će se održati smotra. U Gradskoj vijećnici primit će ih gradonačelnik Vedran Neferović, a zatim će ispred Gradske kuće biti simbolično otvorena „Staza Sokola".
U utorak se u Grabriku održava vrlo popularni glazbeno-scenski spektakl Hrvatske televizije „Lijepom našom", za koji se ulaznice mogu nabaviti u Turističkom uredu u Kanižlićevoj. Na sam Dan Grada i Grgurevo, svečani program održava se na Trgu Sv. Trojstva, dok je svečana sjednica Gradskog vijeća s uručivanjem javnih priznanja Grada u Gradskom kazalištu.