Utorak, 06 Listopad 2020 10:12

OŠ Antuna Kanižlića uključila se u akciju prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama

|| ||

Osnovna škola Antuna Kanižlića priključila se akciji Zeleni korak, akciji prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama. Akcija se provodi uz poštivanje epidemioloških pravila i učenici će na siguran način moći sudjelovati u akciji.

PRAVILA SUDJELOVANJA
• Stari papir prikuplja se od 28. 09. 2020. do 11. 10. 2020. godine.
• Važno je da papir bude čist i bez folija, plastificiranih dodataka, bez lijepljenog i metalnog uveza, bez registratora i korica. Papir je potrebno sortirati po klasi. Dozvoljen je prikup: udžbenika, školskih knjiga, bilježnica i bijelog uredskog papira, novina, časopisa i kataloga. Nije dozvoljen prikup: kartona, indigo papira, ugljenog papira, fotografija i foto papira, zauljenog i prljavog papira, gumiranih etiketa, pelena i sl.
• Papir je potrebno sortirati po klasi, svaku klasu papira zasebno.
I klasa: udžbenici, školske knjige, bilježnice ,bijeli uredski papir.
II klasa: novine, časopisi i katalozi.
Papir nije dozvoljeno odlagati u plastičnim vrećicama.
Preporuka je da se sortirani papir veže špagom.
• Vaganje, otkup i preuzimanje staroga papira odvijat će se u razdoblju od 12. 10. 2020. do 26. 10. 2020.

1.
Nagrada „Zeleni korak“ - deset najboljih škola; 5 područnih i 5 matičnih koje sakupe najviše starog papira u svojoj kategoriji dobit će nagradu (prema sustavu bodovanja i nagrađivanja) u obliku donacije školi koju osigurava dm-drogerie markt d.o.o. u iznosu od 10.000 kn. Kako bi sustav bodovanja i nagrađivanja bio pravedan te kako uspjeh pojedine škole ne bi ovisio o broju učenika već isključivo o njihovom angažmanu, jedinica količine sakupljenog materijala izračunat će se tako da će se ukupna količina sakupljenog materijala po školi podijeliti s ukupnim brojem učenika iste škole.
2.
Nagrada „Najveći zeleni korak“ bit će dodijeljen jednoj školi – neovisno o vrsti škole matična/područna; koja će imati najveći rast količine prikupljenog starog papira u odnosu na 2019. godinu te će joj biti uručena nagrada (prema sustavu bodovanja i nagrađivanja) u obliku donacije školi koju osigurava dm-drogerie markt d.o.o. u iznosu od 3.500 kn (uplata na žiro račun škole). Kako bi sustav bodovanja i nagrađivanja bio pravedan te kako uspjeh pojedine škole ne bi ovisio o broju učenika već isključivo o njihovom angažmanu, jedinica količine sakupljenog materijala izračunat će se tako da će se ukupna količina sakupljenog materijala po školi podijeliti s ukupnim brojem učenika iste škole.
3.
Nagrada „Novi zeleni korak“ - bit će dodijeljen jednoj školi – neovisno o vrsti škole matična/područna; koja će sakupiti najviše starog papira među školama koje nisu sudjelovale u akciji Zeleni korak u 2019. godini te će joj biti uručena nagrada (prema sustavu bodovanja i nagrađivanja) u obliku donacije školi koju osigurava dm-drogerie markt d.o.o. u iznosu od 3.500 kn (uplata na žiro račun škole). Kako bi sustav bodovanja i nagrađivanja bio pravedan te kako uspjeh pojedine škole ne bi ovisio o broju učenika već isključivo o njihovom angažmanu, jedinica količine sakupljenog materijala izračunat će se tako da će se ukupna količina sakupljenog materijala po školi podijeliti s ukupnim brojem učenika iste škole.
4.
Izlet Zeleni korak - jedan razred učenika osnovne škole koja postigne najbolje rezultate u Akciji nagradit će se izletom u Hrvatski Nacionalni park i/ili Park prirode. Nagradu osigurava HEP. Organizatori Akcije izbor učenika/razreda koji će sudjelovati u izletu prepuštaju školama.

Ukoliko OŠ Antuna Kanižlića osvoji novčanu nagradu, cijeli iznos bit će uplaćen na račun Marijinih obroka!

Izvor: Grad Požega/OŠ Antuna Kanižlića