Srijeda, 07 Listopad 2020 10:23

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu ove nedjelje na Vilarama

|||| ||||

Ovoga vikenda Požega će biti domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu na stazi Vilare, utrke koju već 19 godina organizira Moto klub „Požega-Promet“ pod pokroviteljstvom Grada Požege. Za utrku se do sada prijavilo stotinjak vozača iz cijele Hrvatske, budući da se radi o posljednjoj utrci sezone koja donosi duple bodove. Nadolazeće prvenstvo najavili su na konferenciji za medije gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić i tajnik Moto kluba „Požega-Promet“ Zlatko Jaroš.

- Na ovoj utrci imamo 12 predstavnika. Mateja Jaroša, trenutno vodećeg, koji vozi u klasi seniori, zatim Lea Pandžića, Filipa Pandžića i Kristijana Jakopeca. Kod juniora imamo tri djevojke, nisu Požežanke, no voze za naš klub, a to su Enola Šamu, Lea Ivanović i Nika Šrajber. Od veterana imamo Ivicu Jakopeca i Ninu Šrajbera što znači da u klubu imamo dva oca i dvije kćeri što nije često. U B ligi imamo Dejana Milinovića i Krunoslava Ivanovića. Mogu reći da smo kao organizatori dobro zastupljeni, a trenutno smo u prvenstvu Hrvatske kao klub drugi. – naglasio je Zlatko Jaroš, dodavši kako su kontinuitet i kvaliteta rada kluba prepoznati diljem Hrvatske.

Utrku je podržao i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Uvjeren sam kako će, kao i svaki puta do sada, Moto klub „Požeg-Promet“ organizirati još jednu izvrsnu utrku na stazi Vilare. Želim napomenuti i kako je sredinom 2020. godine Ministarstvo državne imovine prenijelo vlasništvo nad ovom stazom na Grad Požegu, a mi smo ju dali na upravljanje našem Moto klubu. Vjerujem kako ćemo i ove nedjelje u Požegi imati kvalitetnu i atraktivnu utrku i puno dobrih rezultata bez ozljeda. Pozivam sve naše sugrađane da svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj, napravno pridražavajući se svih propisanih epidemioloških mjera. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi Vilare održat će se ove nedjelje 11. listopada s početkom u 11:30 sati.