Četvrtak, 19 Studeni 2020 10:43

Putem Zoom-a održana početna konferencija projekta PUK 50

|||| ||||

Poštivajući mjere Stožera CZ Republike Hrvatske, održana je početna konferencija projekta PUK 50 putem aplikacije Zoom. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić, u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Požega, njegova predstojnica Jasminka Antunović, u ime Centra za socijelu skrb Požega Ana Bagarić, koordinatori projekta PUK 50 Ružica Jeleč i Vjekoslav Pišmiš, te zaposlnice projekta.

Podsjetimo, Gradu Požegi odobreno je 4,6 milijuna kuna za projekt „PUK50“ (PUK akronim od riječi Pomoć u kući, dok broj 50 označava 50 pripadnica ciljne skupine koje će se zaposliti) u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II. Riječ je o jednom od najpopularnijih EU projekata kojim se dugotrajno nezaposlene žene educiraju i zapošljavaju na poslovima gerontodomaćica, te brinu za stare i nemoćne korisnike. Kroz ovu fazu projekta zaposleno je 50 žena na Ugovor o radu na određeno vrijeme od 20. srpnja 2020. godine do 30. lipnja 2021. godine.

Kao i u projektu PUK 40 koji se provodio od 1. prosinca 2017. do 1. travnja 2020. godine, u suradnji s partnerima - Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega, zaposlene žene pružaju potporu i podršku za više od tri stotine starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja grada Požege. Zaposlene žene svojim svakodnevnim radom i aktivnostima poboljšavaju kvalitetu života krajnjih korisnika pružajući im, primjerice, pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u ostvarivanju raznih prava, te pružaju podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo.

U sklopu projekta je sredinom 2018. godine nabavljeno i dodijeljeno 40 bicikala kako bi u svom radu bile što učinkovitije te kako bi u što kraćem roku stigle do svojih krajnjih korisnika.

Veselimo se nastavku ovoga hvalevrijedna projekta.