Četvrtak, 19 Studeni 2020 11:48

Humanitarna akcija „Topla jakna drugome, toplo srce tebi!“

||| |||

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum započinje sa humanitarnom akcijom pod nazivom „Topla jakna drugome, toplo srce tebi!“ kojoj je cilj prikupljanje tople zimske odjeće (jakne, kapute, kape, šalovi, deke, rukavice i sl.).

- Pozivamo sve građane koji su u mogućnosti pomoći da se uključe u zajedničku akciju kako bi olakšali hladnoću našim sugrađanima kojima je potrebna pomoć. – poručuju iz Udruge.

Na adresi Sv. Florijana 8 (haustor) svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 sati, u razdoblju od 23. studenoga do 6. prosinca 2020. godine možete ostaviti svoje jakne, kapute, kape, šalove i rukavice koje više ne koristite ili želite pokloniti onima koji nemaju. Isto tako, pozivaju se svi oni kojima je topla odjeća potrebna da ih slobodno i bez ustručavanja posjete i izaberu primjerak za sebe i/ili svoju obitelj.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, a prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mole se građani da se pridržavaju epidemioloških mjera tijekom provedbe akcije: držanje razmaka od najmanje 2m, obveznog nošenja maski i rukavica, obvezne dezinfekcije ruku, te nije predviđena mogućnost isprobavanja odjeće.

Iz Udruge Humanum molie građane da donirana odjeća zadovoljava sljedeće uvjete: odjeća mora biti oprana, uredna, funkcionalna sa ispravnim patent zatvaračima. Također, svi ostali odjevni predmeti moraju zadovoljavati iste uvjete.

Dragi sugrađani, budimo solidarni jedni prema drugima i pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija!