×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Četvrtak, 13 Ožujak 2014 14:16

Ljetna škola znanosti - opet u Požegi

|| ||

Naš grad ponovno je s požeškom gimnazijom domaćin Ljetnoj školi znanosti. Radi se o međunarodnom znanstveno-istraživačkom programu za učenike srednjih škola koja se održava od 2001. u Višnjanu, a Požega je prošle godine bila prvi kontinentalni grad u kojem je održana.

- Smatram da je to za Grad Požegu još jedna dobra stvar, jer mladi ljudi koji dolaze u naš grad donose mnoge aktivnosti. To je i prilika našim mladim ljudima da se upoznaju i vide što se događa na području znanosti, a i da potakne neke da se priključe na sličnim projektima. – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na današnjem predstavljaju ovogodišnje škole, kojoj će i ove godine Grad biti potpora.

- Bili smo izuzetno zadovoljni, infrstruktura Gimnazija je fenomenalna, podrška koju smo dobili od lokalne zajednice bila je odlična, sveukupno je bilo oko 80-ero ljudi. – rekao je Sebastijan Dumančić, jedan od organizatora, u ime Društva za edukaciju van okvira. Ove godine škola održava se od 12. srpnja – do 2. kolovoza, a program će biti ponovno vrlo sadržajan. Predavanje će održati i poznati znanstvenik dr. Ivica Đikić, zatim Bojan Žagrović, jedan od 30 najperspektivnijih mladih biologa u svijetu i mnogi drugi. – najavio je Sebastijan Dumančić.