S ciljem obogaćivanja i popularizacije gastronomske ponude Požege i Požeško-slavonske županije danas je održana prva „Sarmijada". Natjecanje u spravljanju najbolje domaće sarme, najljepše uređenog stola sudionika i predstavljanje ponude Muzeja u loncu organizirala je Kronika Požeško-slavonska. Manifestacija je okupila veliki broj zainteresiranih pa su tako svoje umijeće u pripravljanju ovog tradicionalnog specijaliteta pokazala kulturno-umjetnička društva, seoska turistička imanja i mnogi drugi.
Svi gosti imali su priliku probati razne vrste sarme, od one svatovske i vinogradarske, do posne sarme i one napravljene od bučinih koštica, a mogli su se dobiti i korisni savjete za njihovo pripremanje. Čestitke za pokretanje ove manifestacije uputili su Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije i Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika Požege s željom da „Sarmijada" postane brand našega kraja.
Nagrada za najbolje pripremljenu sarmu pripala je KUD-u Ivan Goran Kovačić iz Velike, drugo mjesto osvojio je KUD Požeška dolina dok je nagrada za treće mjesto otišla u ruke KUD-a Rama iz Pleternice. Najbolje uređeni stol imao je KUD iz Grabarja, a nagradu za najbolju domaćicu osvojila je domaćica iz KUD-a Zagrađe.