×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 690
Četvrtak, 17 Lipanj 2021 17:31

Matej Begić (HDZ) novi predsjednik Gradskog vijeća, Dijana Krpan (DP) i Mitar Obradović (SDP) potpredsjednici

|Matej Begić||||| |Matej Begić|||||

Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege u novom sazivu, za predsjednika Vijeća većinom glasova izabran je Matej Begić (HDZ), a za potpredsjednike izabrani su Dijana Krpan (DP) i Mitar Obradović (SDP).

Gradsko vijeće Grada Požege čini 19 vijećnika i to 9 vijećnika iz redova koalicije HDZ-a i HSU-a , 6 vijećnika iz redova SDP-a, te po 2 ispred Domovinskog pokreta i Mosta.

Novi saziv Gradskog vijeće grada Požege ispred koalicije HDZ-a i HSU-a činit će Matej Begić, kao izabrani predsjednik Vijeća, Maja Petrović, Ivan Peharda, Ante Kolić, Silvija Sertić, Miroslav Crnjac, Valentina Matijašević, Hrvoje Ceranić te Stjepan Golić umjesto Mateje Čeliković koja je stavila vijećnički mandat u mirovanje.

Iz redova SDP-a u Gradskom vijeću su Mitar Obradović, Dinko Zima, Tomislav Hajpek, Ivana Bouček, Ivan Vlahović umjesto Martine Vlašić Iljkić koja je svoj mandat stavila u mirovanje te Magdalena Turkalj Čorak umjesto Luke Samardžije koji je svoj mandat stavio u mirovanje.

Po dva vijećnika u Gradskom vijeću Požege su iz Mosta - Antonio Šarić i Josip Matković te iz Domovinskog pokreta - Dijana Krpan i Miroslav Penava.

Novoizabrani predsjednik Gradskoga vijeća, Matej Begić u svom je prvom obraćanju naglasio kako se nada konstruktivnom radu i zajedničkim nastojanjima usmjerenim ka jednom cilju – dobrobiti grada i zajednice koja im je ukazala povjerenje.

Na sjednici su većinom glasova imenovana i radna tijela potrebna za redovito funkcioniranje Gradskog avijeća. U Odbor za izbor i imenovanje imenovani su:  Hrvoje Ceranić (predsjednik), Miroslav Penava (potpredsjednik) te Silvija Sertić, Dinko Zima i Josip Matković (članovi), a u Odbor za statutarno-pravna pitanja imenovani su: Dragutin Štirmer (predsjednik), Petar Kanić (potpredsjednik) te Dijana Krpan, Magdalena Turkalj Čorak te Antonio Šarić (članovi).

Uz izabrane vijećnike, konstituirajućoj sjednici nazočili su i gradonačelnik grada Požege dr.sc. Željko Glavić i njegov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević. Gradonačelnik Glavić prigodnim je riječima čestitao vijećnicima novoizabranog Gradskog vijeća.

- Čestitam svima koji su danas prisegnuli na ovu časnu dužnost. Postoji jedan podsjetnik na to što gradsko vijeće treba biti. Podsjetnik stoji iznad ulaza u Knežev dvor, vijećnicu grada Dubrovnika i piše: Obliti privatorum, publica curate. U prijevodu – zaboravite privatno, bavite se javnim. Vi ste ovdje i izabrani, isto kao i moj zamjenik i ja, da se bavite javnim i da na ovom poslu koji ćemo zajedno raditi ne da zaboravimo privatno, nego da nema privatnih interesa. To bi bilo i doslovno tumačenje ove poruke. Netko mi je ovih dana rekao, vezano uz moj izbor, što je to meni trebalo. A onda mi je još rekao – od društva ne možete samo uzimati, trebate i davati. U tom smislu vidim i našu i vašu ulogu. Sa svoje strane, kao izabrani gradonačelnik i zamjenik trudit ćemo se da korektno, točno i pravovremeno pripremimo sve materijale. Konzultirat ćemo od vas, bez obzira na stranačke boje, sve one koji znaju nešto više o pojedinim temama, koji mogu više doprinijeti formiranju kvalitetnog prijedloga. Nećemo vam podvaljivati, to mogu obećati – ono što vam damo bit će konkretno i pošteno. Jer, nekakva visoka politika koja se vodi na nacionalnoj razini ne smije biti tako ostrašćena na lokanoj razini. Mi smo ovdje prije svega da služimo građanima, da u ovom gradu bude bolje, da izvučemo što više možemo i s nacionalne razine i iz EU fondova za razvoj ovoga grada. I to ćemo raditi. I u tome očekujemo pomoć i podršku svih vas - rekao je gradonačelnik Glavić.

Tekst i foto: Slavonski.hr