×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 690
Utorak, 29 Lipanj 2021 10:39

Ministar Horvat u Požegi sa županicom i gradonačelnikom - razgovarali o modelima pomoći stradalima te o budućnosti Orljave d.o.o.

|| ||

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat boravio je jučer u Požegi te održao sastanak s požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić i gradonačelnikom Požege dr.sc. Željkom Glavićem na temu prirodne nepogode koja je pogodila Požeško–slavonsku županiju.

Nakon što je prošle subote zajedno s još tri ministra, obišao pogođene dijelove županije, danas je sa županicom I gradonačelnikom razgovarao o modelima pomoći te o odluci Vlade RH o pomoći našoj županiji u kojoj su prirodnom nepogodom pogođeni gradovi Požega, Pleternica i Kutjevo te općine Jakšić i Kaptol.

Brojne su štete na obiteljskim kućama, gospodarskim objektima, poljoprivrednim površinama i brojnim proizvodnim pogonima te će Županija tijekom sutrašnjega dana Vladi RH dostaviti preliminarne procjene šteta, nakon što prikupi sve podatke od gradova i općina zahvaćenih ovom nepogodom.

Nakon održanoga sastanka ministar je u pratnji županice i gradonačelnika održao i sastanak Orljavi d.o.o. s upravom te tvrtke i predstavnicima radnika, a tema je bila problematika poslovanja i neisplate plaća. Na konstruktivnom sastanku razgovaralo se o modelu poslovanja putem strateškoga partnera.

Izvor: Požeško-slavonska županija