×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 690
Petak, 23 Srpanj 2021 18:29

MINISTRICA POLJOPRIVREDE U POŽEGI Radni sastanak s poljoprivrednicima zbog šteta nastalih u nevremenu

||| |||

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima, u nazočnosti županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić, zatim dr.sc. Borislava Miličevića, zamjenika požeškoga gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića, gradonačelnice Pleternice Marije Šarić, Ivice Malnara, savjetnika kutjevačkoga gradonačelnika Josipa Budimira, načelnika Jakšića Ivice Kovačevića i načelnika Kaptola Mile Pavičića, održala je danas u Požegi radni sastanak s predstavnicima lokalnih poljoprivrednika, vinara i poljoprivrednih udruga, a na temu prirodne nepogode, jakog olujnog nevremena praćenog tučom koje je zahvatilo područje Požeško-slavonske županije 25. lipnja 2021. godine.

Odlukom Vlade RH Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je Požeško-slavonskoj županiji 20 milijuna kuna koji će se kroz Program potpora male vrijednosti isplatiti poljoprivrednicima kao pomoć za sanaciju šteta koje su imali u poljoprivredi. U ovom trenutku gradska i općinska povjerenstva pripravljaju procjene šteta, a kada one budu unesene u Registar, u tom trenutku će Županija raspisati javni natječaj na koji će se poljoprivrednici prijaviti te se potom u relativno kratkom roku očekuje obrada zahtjeva i isplata.

- Danas smo ovdje s poljoprivrednicima kako bismo dobili još više prijedloga koji mogu pomoći da brže i efikasnije pomognemo u ublažavanju posljedica nepogode. Poljoprivreda je ovdje važna djelatnost, a za cijelu Hrvatsku ona je strateška djelatnost i to potvrđujemo nizom odluka, programa i strukturnih promjena koje činimo kako bismo održali hrvatsku poljoprivredu i osnažili konkurentnost te otpornost naših poljoprivrednika na prirodne nepogode koje se, nažalost, sve češće događaju. Nakon mjesec dana opet ćemo se vidjeti ovdje, pa ćemo vidjeti i koliko smo napravili - kazala je među ostalim ministrica Vučković.

Slavonski.hr/Požega.hr