Utorak, 24 Kolovoz 2021 10:18

Još su tri dana ostala do početka Aurea Festa Požega 2021.

||||| |||||

Brojne nacionalne manifestacije prolaze kroz teška vremena, jer su zbog globalne pandemije morale biti otkazane ili odgođene, no održavanje Aurea Festa Požega 2021. godine, jednog od najvažnijih događanja kontinentalne Hrvatske, ni ove godine nije došlo u pitanje. Organizator je i ove godine Udruga Aurea Fest Požega, dok je Grad Požega pokrovitelj festivala. Na konferenciji za novinare održanoj u prostoru Kutjeva d.d., u prigodi punjenja festivalskog vina, predstavljena su ovogodišnja tri festivalska dana.

Prvi festivalski dan predstavio je direktor Festivala Ivan Bunjevac.

- Ovogodišnji program tradicionalno će započeti mimohodom od Osnovne škole Antuna Kanižlića do Trga Svetog Trojstva. Nakon otvaranja festivala u 19 sati započinje Aurea Fest običaja i kulturne baštine, koji promovira običaje, kulturu i tradiciju Slavonije. Naravno, i ove godine bit će održan Izbor najgizdavije Šokice s početkom poslije 20 sati.

Nakon izbora najgizdavije Šokice, koncert će održati TS Rubato, a večer će završiti koncertom banda Dominik & Co. iz Slavonskog Broda.

U subotu 28. kolovoza održava se Aurea Jazz Fest kojeg je predstavio prodirektor večeri Zvjezdan Marjanović. U uvodnom dijelu večeri nastupit će mladi i talentirani virtuoz na gitari – Frano, koji je do svoje petnaeste godine održao preko 300 koncerata diljem Hrvatske, Europe i Amerike. Okosnica večeri svakako je nastup Big Banda Požega koji ove godine priprema šarolik program uz nastup prijatelja orkestra povodom 10 godina banda. Za kraj Aurea Jazz Festa spremna je prava plesna zabava uz Matiju Cveka i The Funkensteins.

Festival će tradicionalno zaključiti Zlatne žice Slavonije, u nedjelju 29. kolovoza, tamburaška priča s tradicijom dugom više od pola stoljeća na kojoj će i ove godine, upoznao je prodirektor večeri Krunoslav Dražić, nastupiti brojna eminentna imena tamburaške glazbene scene. Nakon Aurea Festa Zlatne žice Slavonije, u drugom dijelu večeri program se nastavlja uz koncert Berde banda.

Umjetnički direktor Damjan Pirović i direktorica marketinga Aurea Festa Silvija Podoljak pozvali su sve zainteresirane da posjete festival, s posebnim naglaskom na poštivanje epidemioloških mjera.

Posebno je zadovoljstvo što će Hrvatska radiotelevizija i ove godine uživo prenositi Zlatne žice Slavonije u svom televizijskom i radijskom programu, dok se program petka i subote snimati te zatim biti uvršten u programsku shemu HRT-a.

Konferenciju za novinare je u ime domaćina, pokrovitelja i nositelja brenda, Grada Požege, zaključio gradonačelnik dr.sc Željko Glavić pozivajući u Zlatnu dolinu sve ljude dobre volje željne ugodnog druženja, fine kapljice i provjereno dobrih glazbenih ritmova.

- Pozivam građane Požege i Požeštine, cijele županije, Slavonije i Hrvatske da sudjeluju na ovom festivalu, da nam se pridruže, naravno u skladu s epidemiološkim mjerama koje nas i ove godine, kao i protekle, donekle ograničavaju. Nadam se da će i ovogodišnji festival opravdati ime brenda tamburaške glazbe koji nosi već pune 52 godine. – poručio je gradonačelnik.

Detaljni program i najnovije vijesti pratite na web stranici www.aurea-fest.com ili Facebook stranici www.facebook.com/AureaFestPozega.