×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Srijeda, 02 Travanj 2014 10:57

"Skriveno blago Požege"

|| ||

Skriveno blago Požege – nova je igra geocaching-a koju će kreirati Tehnička škola s Obrtničkom školom kao partnerom. Projekt je to Ministarstva turizma u kojem će Turistička zajednica Grada Požege biti konsultant, jer se radi o „igrici" čiji sadržaj su glavne turističke točke našeg grada. – najavila je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednica Grada Požege na danas održanoj konferenciji za novinare.

Kako je rekao prof. Hrvoje Mikolčević, geocaching s oko sedam milijuna igrača širom svijeta postao je omiljeni hobi ljubiteljima prirode i onima koji vole zagonetke, ali u ovoj planetarnoj igrici nema još niti jedne točke u Požegi. - Potraga za skrivenim blagom, nije stvarno blago, nego igra, gdje se traži predmet, prijavi ga se na specijaliziranim web stranicama, nakon toga drugi ljudi mogu tragati za takvim predmetom, pronalaziti ga, nešto kao pravo skriveno blago, s time da se služe elektroničkim uređajima. – objasnio je prof. Mikolčević. Učenici Obrtničke škole će uz konsultaciju s Turističkom zajednicom Grada Požege pokušati što zanimljivije pokazati dvadeset točaka u Požegi, napisati tekstove o tim znamenitostima, kasnije će to prevesti na engleski i njemački jezik, fotografirati kako bi ih mogli prikazati u najboljem svjetlu. – najavio je prof. Bojan Sikirica s Obrtničke škole.

Na javnom natječaju Ministarstva turizma, čiji cilj je promocija i jačanje kompeticija strukovnih zanimanja za turizam Tehničkoj školi je za projekt geocachinga odobreno 24.400 kuna.