Srijeda, 06 Listopad 2021 14:04

Svi na plesnu predstavu - 21 godina organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava u Požegi

||| |||

UO Plesna radionica Ilijane Lončar već punih 21 godinu uspješno organizira gostovanja profesionalnih plesnih predstava za djecu, mlade i odrasle u Požegi. Svake godine program je pomno osmišljen tako da je namijenjen svim uzrastima zaljubljenika u kazalište. Projekt je zaživio među građanima te zauzeo važno mjesto na kulturnoj karti grada, županije, ali i na nacionalnoj razini što dokazuje kontinuirana potpora Ministarstva kulture i medija.

Veliki je broj renomiranih plesnih ansambala, umjetnika, plesača i predstava gostovao kroz 21 godinu djelovanja projekta koji ima za cilj educirati i senzibilizirati požešku kazališnu publiku i na plesnu umjetnost kao ravnopravnu kazališnu djelatnost i veliki je doprinos decentralizaciji plesa, uz razvoj nove publike.

- U 2021. godini nastavljamo niz s predstavom “Funeral For My 20’s” koja će se održati 8. listopada u 20,00 sati u Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega. U goste nam dolazi profesionalna umjetnica, plesačica suvremenog plesa Koraljka Begović s predstavom koja je financirana od strane Ministarstva kulture i medija, a u Požegi će biti izvedena uz logističku podršku Gradske knjižnice i Gradskog kazališta Požega. U predstavi je riječ o proučavanju mladosti, boli, pogrešaka i kako vrijeme odmiče, sve boljih odabira – iskapanje prošlosti da bismo je jednom zauvijek pokopali. - najavila je Ilijana.

Druga predstava koja će biti izvedena u ovom mjesecu je “Patka, smrt i tulipan” HNK Varaždin i UO VRUM. Predstava je planirana za 23. listopada u 18,00 sati u Gradskom kazalištu Požega, a namijenjena je djeci od 6 godina naviše i roditeljima. Predstava je nastala prema slikovnici te na prilagođen i poetičan način približava djeci prolaznost život. Ulaznice za predstavu mogu se rezervirati na www. ilijanaloncar.hr.

- Drago mi je da imamo priliku, uz pomoć Ministarstva kulture i medija, pružiti požeškoj publici i tu vrstu kazališne umjetnosti kao što je ples. - zaključila je Ilijana.

Dosadašnji gosti projekta “Svi na plesnu predstavu” bili su: Plesni studio Liberdance, HNK Zagreb, Studio za suvremeni ples, Zagrebački plesni ansambl, Teatar ITD, Plesni cetar Tala, HNK Osijek, En-Knapp Slovenija, Plesni studio VEM Vesne Mimice, Učilište ZKM, Mala scena, POU Velika Gorica, GK Sisak, Dane LabCollective, ZeKaeM, VRUM, prostor Plus Rijeka, Masa Dance Company, Umjetnička organizacija 21:21, Plesni teatar Ljubljana, Gradsko kazalište Trešnja, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Zagrebački plesni centar, UPPU Plus, HNK Varaždin, UO Škvadra, UO ON/A ,UO Shooma Bjelovar te Kazalište Knap.

Izvor: Požega.hr/Slavonski.hr