Srijeda, 13 Listopad 2021 17:04

Hrvatske vode: Završen natječaj za projektiranje izgradnje retencija na području grada Požege

|| ||

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković boravio je dana 11. listopada u Pleternici gdje je prisustvovao potpisivanju ugovora za projektiranje i izgradnju UPOV-a aglomeracije Pleternica. Bila je to prilika i za razgovor o projektu izgradnje retencija u Požegi koji su od iznimne važnosti za sprječavanje bujičnih poplava poput onih iz lipnja ove godine koje su uzrokovale višemilijunsku štetu.

Podsjetimo, Vlada RH osigurala je 100 milijuna kuna za izgradnju retencija duž Požeške gore, čime bi se problem nastajanja bujičnih poplava trebao trajno riješiti.

- Sukladno odluci Vlade RH odmah smo prionuli poslu. Nužno je izgraditi sedam retencija i jednu akumulaciju. Žurno smo pripremili projektne zadatke, iskoordinirali sa Županijom i Gradom Požegom te krenuli u nabavu. Nadamo se potpisivanju ugovora za izradu projetka u idućih nekoliko dana jer to je preduvjet da bismo konačno riješili problem poplava u požeškom kraju. – rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Svoje zadovoljstvo brzim razvojem situacije izrazio je i požeški gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

- Ovo je za Požegu zaista lijepa vijest. Nadam se da će i sve ostalo ići ovim tempom jer je tu još puno posla. To su jedina moguća rješenja da se trajno riješi pitanje bujičnih poplava u Požegi. – rekao je gradonačelnik.

Foto: Požega.eu portal