Petak, 15 Listopad 2021 16:59

Gradu Požegi odobreno 130 tisuća kuna za projekt „Ulaganje u partnerska područja Požega - Kreševo“

|| ||

Ministarstvo regionalnog razvoja i fonda EU donijelo je dana 12. listopada Odluku o odabiru projekata u okviru Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice. Tom je Odlukom Gradu Požegi i Općini Kreševo odobreno 130.000,00 kuna za projekt „Ulaganje u partnerska područja Požega - Kreševo“.

Aktivnosti projekta će se odvijati u Požegi i Kreševu. U Požegi će se raditi na uređenju odvodnje dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Cvjetna livada, a glavne aktivnosti su provedba postupka nabave i izvođenje radova. U Kreševu će se provesti nabava pametnih ploča te njihova instalacija.

Ukupna vrijednost projekta je 337.758,53 kuna.

Program poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine pridonosi potpori Hrvatima u Bosni i Hercegovini i osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te potiče aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i njihov gospodarski oporavak. Doprinosi stvaranju preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenju negativnog demografskog trenda i održivog razvoja u pograničnom području te podiže kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru.