Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 14:29

Obavijest Tekije d.o.o. o mogućem zamućenju vode zbog izvođenja radova

|| ||

U okviru projekta Aglomeracije Požega u tijeku su završni radovi na izgradnji novog magistralnog cjevovoda Velika – Požega, a time i zamjeni postojećeg azbestno-cementnog cjevovoda. Izgrađeno je 14.792 m novog vodovoda i 18 zasunskih okana.

U okviru projekta izvode se i završni radovi na ugradnji 23 mjerno – regulacijskih okana radi smanjenja gubitaka na postojećoj vodoopskrbnoj mreži. Izvođač radova je tvrtka Koming d.o.o. iz Koprivnice. Riječ je o kompleksnim zahvatima u prostoru, a rodovi se izvode na području Grada Požege i općina Velika i Brestovac. Vrijednost radova je 25,8 milijuna kuna. Ovime će se osigurati dobava vode novim cjevovodom i omogućiti zoniranje sustava vodoopskrbe u cilju kontrole protoka i tlakova u pojedinim zonama vodoopskrbe, odnosno balansirati tlakovi u vodovodnoj mreži.

Završni radovi i prespajanja na nove objekte započeli su 15. listopada, a očekivano vrijeme završetka radova je 30. listopada 2021. U toku prespajanja će se u nekim dijelovima vodoopskrbnog sustava promijeniti smjer strujanja vode u cijevima, a ponegdje su moguće i povremene točkaste pojave mutnoće vode. Trenutno najveće manifestacije promjene tlakova se pojavljuju na području požeškog naselja Sajmište.

Tekija d.o.o. prati stanje na terenu i poduzima sve potrebne mjere na način da promjene što manje utječu na korisnike. Kontinuirano se ispire vodovodna mreža, kontrolira zdravstvena ispravnost putem internog laboratorija i Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije,

- Prema zadnjem uzorkovanju na 4 uzorka vode, s različitih lokacija unutar zone „Sajmište“ svi uzorci su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju. Kontrola zdravstvene ispravnosti vode će se, do završetka radova, provoditi svakodnevno. Molimo građane da ukoliko primijete zamućenje vode da vode ne koriste za piće bez prokuhavanja te da obavijeste dežurnu službu Tekije d.o.o. na broj telefona 312-450. – poručuju iz Tekije.