Utorak, 09 Studeni 2021 12:42

Ove subote - "Okusi jeseni u Požegi"

||| |||

Ove subote u požeškoj šetališnoj zoni održat će se manifestacija „Okusi jeseni u Požegi“, na kojoj će se nuditi razne vrste slastica, med, vrhunska vinska kapljicu i drugi proizvodi domaćih proizvođača rukotvorina, suvenira i delicija. Bit će tu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom domaćih proizvoda. Program ovogodišnje manifestacije najavili su na konferenciji za medije direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.

- Slavonija je baš u jesen prekrasna, puna boje, okusa i mirisa. Opijeni tom ljepotom, puni ponosa organiziramo ovakve manifestacije kojima želimo u zajedništvu podijeliti ono najbolje što je kao plod cjelogodišnjeg rada stiglo s plodne slavonske zemlje. Stoga se nadamo kako ćemo 13. studenog u našoj Pješačkoj zoni na dostojan način proslaviti te rezultate truda i rada naših vrijednih proizvođača. - rekao je zamjenik Miličević.

Na ovogodišnjim Okusima jeseni očekuju nas izlagači s područja Slavonije i Baranje koji će ponuditi domaće prehrambene proizvode i suvenire.

- Izlagači su brojna obiteljska gospodarstva, kreativne udruge, domaće radinosti i škole. U 11,30 sati očekuje nas ceremonija krštenja mošta na kojoj će vinski kardinal Vlado Bauer prenijeti svoje ovlasti na vinskog biskupa Borisa Benčića te odabrati ovogodišnjeg martinjskog kuma. - najavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

U glazbenom dijelu manifestacije nastupit će tamburaški sastav Zlatna dolina.