Ponedjeljak, 29 Studeni 2021 13:44

Pomoćnici u nastavi, unatoč brojnim teškoćama, nastavljaju s radom

||| |||

Unatoč brojnim teškoćama povezanim s pandemijom COVID-19 pomoćnici u nastavi zaposleni kroz projekta „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – V. faza“ predano pružaju pomoć učenicima s teškoćama u razvoju u četiri osnovne škole s područja grada Požege.

Projekt „PETICA ZA DVOJE – V. faza“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“.

Korisnik projekta je Grad Požega, a projekt provodi u partnerstvu s osnovnim školama i to OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“ i Katoličkom osnovnom školom u Požegi te Javnom ustanovom Lokalna razvojna agencija Požega koja je projekt pripremila te ga u suradnji s Gradom Požegom i partnerima provodi. Trajanje projekta je 12 mjeseci, ukupna vrijednost projekta je 1.993.279,20 kn, Europska unija sufinancirala je projekt s 1.793.951,28 kn bespovratnih sredstava, dok ostatak vrijednosti projekta sufinancira Grad Požega.

Projektom je obuhvaćeno 57 učenika s teškoćama u razvoju koji su ujedno i ciljana skupina projekta, a koji imaju podršku 44 pomoćnika u nastavi. Osnovni cilj projekta je olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanja.

Glavna projektna aktivnost je pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi. Ostale projektne aktivnosti odnose se na promidžbu i vidljivost projekta te upravljanje projektom i administraciju.

Sadržaj ove članka isključiva je odgovornost Grada Požege.

Foto: Ilustracija

                                                                                                                                                                 peticalentapetica