Utorak, 30 Studeni 2021 13:20

Pokrenut CulturEU - interaktivni vodič financiranja za kulturne i kreativne sektore

|| ||

Europska komisija objavila je novi interaktivni vodič u kojem su prikazane sve mogućnosti financiranja dostupne na razini EU-a za kulturne i kreativne sektore.

Interaktivni vodič CulturEU na jednom mjestu pruža informacije o ukupno 75 mogućnosti financiranja iz 21 programa EU-a, od programa Kreativna Europa i Obzor Europa do strukturnih fondova i fonda InvestEU. U tom interaktivnom alatu svi europski dionici kulturnih i kreativnih sektora bit će u samo nekoliko „klikova“ usmjereni na najprikladniju financijsku potporu EU-a koja im je dostupna.

Vodič je izrađen s ciljem pomoći u snalaženju u brojnim financijskim alatima EU-a, razumijevanju mogućnosti koje im stoje na raspolaganju i u konačnici, lakšem pristupu tim sredstvima. Zainteresirani mogu prilagoditi pretragu mogućnosti financiranja na temelju svojih potreba, pojedinog sektora ili vrste organizacije koju predstavljaju. Predstavljanje tih mogućnosti dopunjeno je inspirativnim iskustvima i primjerima najbolje prakse. CulturEU će se redovito ažurirati najnovijim informacijama o predstojećim pozivima na podnošenje prijedloga projekata te će početkom 2022. biti dostupan na svim jezicima EU-a.

Više informacija dostupno je na stranicama Ministarstva kulture i medija …