Srijeda, 08 Prosinac 2021 15:01

Božićnice za požeške umirovljenike - podnošenje zahtjeva od 9. do 16. prosinca

|| ||

Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi Grada Požege donesena je odluka o isplati božićnica u iznosu 300,00 kn za umirovljenike. Isto se odnosi na umirovljenike korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu, te umirovljenike koji primaju inozemnu mirovinu do 1.500,00 kn. Ukupan iznos mirovine, hrvatske i inozemne, ne smije prelaziti iznos od 1.500,00 kuna.

Kako bi ostvarili pravo na božićnicu, umirovljenici moraju podnijeti zahtjev te uz njega priložiti presliku osobne iskaznice, zadnji odrezak od mirovine i druge dokaze po potrebi. Zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu može podnijeti i druga osoba u ime umirovljenika koja je uz propisane dokaze, dužna dostaviti i presliku vlastite osobne iskaznice. Predaja zahtjeva trajat će od 9. do 16. prosinca 2021. godine.

Ukoliko se zahtjev pozitivno riješi, božićnica će se isplatiti na tekući račun umirovljenika ili se može podići na blagajni Upravnog odjela za financije i proračun Grada Požege (Trg Sv. Trojstva).

Obrazac zahtjeva …