Srijeda, 09 Veljača 2022 12:07

Projekt “Svi na plesnu predstavu” UO Plesna radionica Ilijane Lončar u Požegu dovodi vrhunske predstave

||| |||

Projekt organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava “Svi na plesnu predstavu” UO Plesna radionica Ilijane Lončar, već 21 godinu u Požegu dovodi vrhunske predstave. Ove godine u sklopu projekta očekuje nas osam novih predstava, najavila je Ilijana Lončar.

Projekt “Svi na plesnu predstavu” kontinuirano se održava punih 21 godinu s ciljem senzibiliziranja javnosti na ravnopravnost plesne umjetnosti kao važnog dijela identiteta hrvatske kazališne scene. Svake godine program je pomno osmišljen tako da je namijenjen svim uzrastima zaljubljenika u kazalište. Projekt se razvijao godinama i zaživio među građanima te zauzeo važno mjesto na kulturnoj karti grada, županije, ali i na nacionalnoj razini što dokazuje kontinuirana potpora Ministarstva kulture i medija. Sam cilj ovog dugogodišnjeg projekta je edukacija i senzibiliziranje požeške kazališne publike i na plesnu umjetnost kao ravnopravnu kazališnu djelatnost i veliki je doprinos decentralizaciji plesa, uz razvoj nove publike.

Veliki broj renomiranih plesnih ansambala, umjetnika, plesača i predstava gostovao kroz 21 godinu djelovanja projekta, a projekt krupnim koracima ide dalje, najavila je Ilijana Lončar.

- Hrabro smo krenuli u 2022. godinu, u vrlo teškim okolnostima i pandemijskim uvjetima. No, nije to razlog za odustati i ne ugostiti profesionalne plesne ansamble u Gradskom kazalištu Požega, ali i drugim, novootkrivenim izvedbenim prostorima poput Gradske knjižnice Požega. Ove godine planirano je osam gostujućih naslova i nadamo se kako ćemo sve realizirati u planiranim terminima. Krećemo već ovu subotu, 12. veljače s predstavom "Ninabu", nastalom u koprodukciji kazališta Mala scena i UO Shooma. Održat će se u dva termina, u 10,00 i 11,30, a namijenjena je bebama od 3 do 18 mjeseci i njihovoj pratnji. Roditelji i bebe prisutni su na sceni i sudjeluju u predstavi, a mjesta za rezervaciju još ima. - najavila je Ilijana.

Nakon gostovanja u veljači, planirana gostovanja su: 4.5. i 6. ožujka u vrijeme 21. Požeškog Plesokaza dolazi predstava “Individue(t)” autorski projekt Endi Schrotter i Lara Frgačić (Gradsko kazalište Požega), 19. ožujka “Li, li, linija” Dječjeg kazališta Dubrava (Gradsko kazalište Požega), 28. travnja “Polygon” Plesni centar Tala (Osnovne škole Požega i Kutjevo), 29. travnja dolazi “Revel,revel” Zagrebački plesni ansambl u povodu Svjetskog dana plesa (Gradsko kazalište Požega) 4. lipnja “Contakids” Ana Kreitmayer, 25. lipnja “Generacija XYZ” Teatar CirkusPunkt predstava koja objedinjuje cirkuski teatar i ples, a jedna od autorica je Požežanka Marijana Matoković (Gradsko kazalište Požega) i u srpnju “Objekt u subjekt prelazi” predstava vertikalnog plesa Nikoline Komljenović (Gradsko kazalište Požega).

Izvor: Požega.hr/Slavonski.hr