Petak, 18 Ožujak 2022 14:55

11. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege održat će se 24. ožujka 2022. godine

|| ||

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege koja će se održati 24. ožujka 2022. godine naći će se 6 točaka dnevnog reda. Gradski vijećnici na najavljenoj sjednici raspravljat će o izvješću o radu Gradonačelnika Grada Požege za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2021. godine, prijedlogu Odluke o usvajanju Komunikacijske strategije i Komunikacijskog akcijskog plana Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine, prijedlogu Odluke o davanju odobrenja na Program rada Savjeta mladih Grada Požege za 2022. godinu, kao i o prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti na Statut Gradske knjižnice Požega.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog Odluke o osnivanju trgovačkog društva POŽEŠKA KUĆA, društva s ograničenom odgovornošću za turističke usluge. Kako stoji u obrazloženju, kao jedan o rezultata projekta Požeške bolte bit će uspostavljen Centar za posjetitelje Požeška kuća. U svrhu upravljanja navedenom centrom, potrebno je definirati pravnu osobu koja će biti zadužena za upravljanje istim. Iz opisa aktivnosti projekta „Požeške bolte“ pod nazivom Pokazatelji i rezultati razvidno je da je definirano i obavezno izravno zapošljavanje dvije osobe u Centru za posjetitelje „Požeška kuća“ i to jedne osobe u svojstvu upravitelja Centra te druge kao interpretatora. Projektnim obrascem nije definiran način ustroja Centra niti uvjeti koje navedene osobe moraju ispunjavati za pojedinu poziciju, te o samom načinu rada Centra i uvjetima poslovanja odlučuje Korisnik sredstava, odnosno u ovom slučaju Grad Požega.

Kao posljednja točka dnevnog reda našao se prijedlog Odluke o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege. Naime, četverogodišnji mandat izabranim članovima vijeća zadnjeg saziva Vijeća mjesnih odbora na području grada Požege istekao je 2020. godine. Izbori su bili raspisani u zakonskom roku, a za provedbu izbora određena je nedjelja 19. travnja 2020. godine. Zbog pandemije izazvane koronavirusom izbori su odgođeni do daljnjega i kako nisu zbog navedenog razloga do danas održani, na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege 24. ožujka naći će se Odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege, stavljanje izvan snage Odluke iz veljače 2020. godine i poništenje provedenih aktivnosti vezanih uz predmetnu Odluku. Predloženom Odlukom, za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 8. svibnja 2022. godine, u vremenu od 7 sati do 19 sati.