×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Ponedjeljak, 19 Svi 2014 10:17

Biciklijada, izlet, zdrava hrana, zabava - uz Međunarodni dan rekreacije i sporta

|||| ||||

1. Pumina biciklijada upožegi - naziv je manifestacije koju organizira posljednje subote ovog mjeseca udruga PUMA u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Požege. Istog dana održat će se i tradicionalna manifestacija Požega – zdravi grad uz Međunarodni dan rekreacije i sporta. Pridruži će im se i HPD „Sokolovac", izletom na Požešku goru.

Kako je najavila Silvija Podoljak, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada, na livadi uz park pored Orljave duž šetnice na postavljenim štandovima proizvođači zdrave hrane imat će prodajnu izložbu svojih proizvoda, od čajeva, medova, mliječnih proizvoda do ulja, sokova i dr. Sportske udruge predstavit će svoje programe i upisivati nove članove. HPD Sokolovac će također pozvati nove članove u svoje društvo, te sve zainteresirane podučiti kako se pripremiti za boravak u prirodi – rekao je Predrag Livak, predsjednik HPD „Sokolovac" . Uz to organiziran je i izlet na Požešku goru Stazom Sokola. Planinari i rekreativci moći će se upoznati s florom i faunom Požeške gore, posebno plemenitim sortama vinove loze, i s poviješću Sokolovca.

S livade uz Orljavu će startati i Pumina biciklijada stazom do Zlatnog luga u dužini od 9 km. Na cilju će ih dočekati zabavni i sportski program, a pridružit će im se i Allasova biciklijada. O tom dijelu programa informirao je Marijan Crnjac, predsjednik PUME, te najavio sudjelovanje velikog broja biciklista iz Hrvatske i iz susjednih država. Priređuje im se i ručak, a u bogatom nagradnom fondu je i bicikl u vrijednosti od 2.500 kuna.

Turistička zajednica Grada za idući mjesec najavljuje tradicionalnu Kulenijadu. Svi zainteresirani kulenari pozvani su da 13. lipnja donesu u Mesnu industriju „Papuk" svoje kulene na ocjenjivanje. Sljedećeg dana kulene će moći degustirati građanstvo u šetališnoj zoni u središtu grada.

Livada uz Orljavu sve češće je mjesto različitih manifestacija i priredbi. Ali – nema svoj naziv. Turistička zajednica poziva građane da upute inicijative s prijedlozima kako bi ova lokacija dobila svoje ime.