Subota, 17 Kolovoz 2013 14:00

Treći Trophy Zlatnom dolinom

|||| ||||

Treći Oldtimer susret - Trophy Zlatnom dolinom 2013. - ispunio je danas središte Trga Sv. Trojstva izložbom starih automobila, motora i bicikala, ali i drugih starina poput kolekcije televizora, radioprijemnika, gramofona i  jedne motorne pile. Kako je rekao Željko Petrnac, predsjednik Oldtimer kluba Trophy Požega, na susret su stigli članovi 12 klubova sa stotinjak različitih vozila. Svoja stara, raritetna i brižno njegovana vozila pokazali su klubovi iz Čakovca, Bjelovara, Našica, Garešnice, Nove Gradiške, Đakova, Slavonskog Broda, Samobora, Ivanić Grada i Požege. Najstariji među izloženim vozilima bio je automobil Škoda iz 1930. godine.

Susret je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović te poželio gostima dobrodošlicu, a organizatorima uspješno djelovanje, kako bi već iduće godine ovaj susret bio još brojniji i kako bi postao dio života u Požegi, za sve one koji vole stara vozila, ulažu svoje vrijeme i sredstva da bi čuvali dio prošlosti.

Na susretu su nastupili članovi Limene glazbe Trenkovi panduri i KUD Zlatna dolina. Trophy Zlatnom dolinom krenuo je s Trga prema Biškupcima, zatim u Veliku, a završno druženje ponovno je u Požegi. Klub domaćin slavi svoju petu obljetnicu, ove godine bogatiji za još jednu sekciju.

Related items

 • Vedran Neferović sa svojim zamjenicima preuzeo dužnost gradonačelnika Vedran Neferović sa svojim zamjenicima preuzeo dužnost gradonačelnika

  Vedran Neferović je danas sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Mariom Pilonom preuzeo dužnost novog gradonačelnika Grada Požege. Primopredaja je obavljena s pročelnicama upravnih tijela – Jasminkom Vodinelić, pročelnicom Upravnog odjela za komunalne poslove i gospodarenje, Ljiljanom Bilen, pročelnicom Upravnog odjela za samoupravu i Brankom Bulaja, pročelnicom Upravnog odjela za financije. Na primopredaji nije bio dosadašnji gradonačelnik Zdravko Ronko.

  Novinarima koji su bili nazočni ovom prigodom zahvalio je na dolasku: - Vi ste ovdje dobrodošli i u budućem vremenu, i nadam se sa svima vama otvorenoj i dobroj suradnji, za interes informiranja i građana Požege o događanjima u Gradu, i na tom planu ćemo biti na raspolaganju ja osobno i moji zamjenici. – Na pitanja novinara o načinu obnašanja dužnosti zamjenika, odgovorio je da će zamjenik Mario Pilon dužnost obnašati profesionalno, a Darko Puljašić će imati drugačiji status.

  O suradnji stranaka u Gradskom vijeću, kako je rekao, rješavat će tijekom vikenda, te je izrazio optimizam da će ta suradnja biti konstruktivna i da neće biti poteškoća u funkcioniranju i odlučivanju. O donošenju odluke o smanjivanju komunalnog doprinosa, što je dio njegovog predizbornog programa, kako je rekao, čeka se sazivanje sjednice Gradskog vijeća. O ostalim prvim zadacima govorit će tek nakon primopredaje i upoznavanja sa situacijom.

 • Završio ovogodišnji Dječji tjedan Završio ovogodišnji Dječji tjedan

  Veselim plesom Štrumfete i papa Štrumfa započeo je posljednji program u sklopu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna. Kako su djeca naša radost i naše najveće blago pokazali su tijekom ovog tjedna mališani iz svih vrtića, osnovnih škola i plesnih studija našeg grada. Bilo je tu svega, plesa i pjesme, pričaonica, edukativnih projekata, sportskih aktivnosti, ali ponajviše smijeha i radosti koje djeca unese u sve čega se prihvate pa je tako i danas pješačka zona orila veselim stihovima i dječjim porukama. Male patkice kupale su se u jezeru, pčelice letjele oko cvijeća, a mali satovi plesali u kraljevstvu dvorskih luda.

  Svoje najmlađe sugrađane došao je pozdraviti i gradonačelnik Vedran Neferović. - Draga djeco, drage Požežanke i Požežani, evo naša djecu su nas razveselila svojim veseljem i svojom pjesmom i uvijek kada je igra najljepša dođemo mi odrasli i sve to pokvarimo. Mene je zadesila obveza da moram reći kako je dječji tjedan pri kraju, ali vjerujem da će naša djeca biti vesela u ponedjeljak u svojim vrtićima i školama i pripremati program za idući dječji tjedan koji će biti još veseliji i još bolji. – rekao je gradonačelnik.

 • U nedjelju se podiže festivalska zastava U nedjelju se podiže festivalska zastava

  U nedjelju će biti na Trgu Sv. Trojstva svečano podignuta festivalska zastava, znak da Požega živi svojim festivalskim životom. Bit će to označeno i novim nazivima ulica, jer dio središnjeg trga postaje Trg starih zanata i rukotvorina, Cehovska, Mesnička i Florijanova prigodno se imenuju u Festivalsku ulicu, a Lermanova – Ulica kulena, vina i rakije. Otvorenje Glazbenog festivala Slavonije je u četvrtak, 29. kolovoza kada će krenuti i festivalska povorka - Požeška berba grožđa, uvečer je prva, polufinalna večer tamburaške glazbe itd. itd. Požega će ponovno pokazati svoje renome i biti glazbeno središte tamburaške glazbe.

  Gradonačelnik Vedran Neferović je na današnjoj konferenciji za novinare pozvao Požežanke i Požežane da u vrijeme festivala doista žive s njim i svim njegovim manifestacijama: – Nama je najvažnije da se festival i kompletni program održi što kvaltietnije, da naši sugrađani budu zadovoljni kao i njihovi gosti, također i sponzori koji su se uključili u sve događaje. Teškoće koje smo imali na početku kad smo došli u gradsku kuću po pitanju Festivala i nekih drugih stvari, ostavit ćemo za kasnije i o njima razgovarati da se više ne događaju i da imamo jasniju situaciju o tome što je festival za Grad Požegu i kako ga treba organizirati, ali i financirati. Sada je najvažnije da cjelokupni program bude izveden na zadovoljstvo Požežana i gostiju.- rekao je gradonačelnik.

  O glazbenim priredbama festivala govorio je Tomislav Jakobović, jedan od direktora Festivala, istaknuvši kako je konkurencija skladbi i ove godine velika, posebno za petak - Večer pjesme i vina. Povodom svoje 20-godišnjice rada koncert će održati Stjepan Jeršek Štef sa svojim gostima, legendama tamburaške glazbe kao što je Kićo Slabinac, Mioroslav Škoro, Šima Jovanovac i dr. Najpoznatija imena tamburaških sastava nastupit će također u petak i subotu, čiji popis je uistinu dugačak. Gotovo da i nema ikoga od tamburaških zvijezda tko tih dana neće nastupiti u Požegi, a subotnju večer prenosit će i 2. program HTV-a.

  Festival prati niz drugih priredbi i događanja, od kojih većinu organizira Turistička zajednica Grada, o čemu je govorio Bruno Horvat. U petak je na programu 19. Fišijada u parku pored Orljave za koju već sada postoji veliki interes među kuharima tradicionalnom ribljeg paprikaša iz cijele Slavonije i Baranje. Završnica je u nedjelju kada se održava 9. Smotra folklora „Oj Požegu sve ti je na glasu“ uz vašar kolača, podjelu nagrada za najljepše uređene izloge, reviju tradicijskih  nošnji, izbor ljepotice i dr. Među pratećim priredbama je i izložba peškira u Gradskom muzeju koja će biti otvorena od prvog dana Festivala, a na kraju je „Muzej u loncu“ s tradicionalnim požeškim jelima po starim receptima.