Utorak, 27 Svi 2014 10:58

U punom jeku radovi i ulaganja na području grada

|||| ||||

Tijekom prošlog tjedna završeno je asfaltiranje u Ulici Brune Bušića u Požegi te u Ulici Sv. Jurja u Novom Selu gdje se nastavlja priprema za asfaltiranje Novljanske ulice. Također su započeli i radovi u vrijednosti 1,4 milijuna kuna na asfaltiranje Schwartzove i Matačićeve ulice u Požegi. U planu je i dovršetak radova na ulicama i spojevima na području Dervišage.

Tijekom ljeta nastavit će se s ravnomjernim ulaganjima na području cijelog grada kada će se obavljati radovi na području Vidovaca, Štitnjaka i Alaginaca te manji radovi na području ostalih mjesnih odbora. Kraju se privode radovi na dvorani Grabrik i Gradskoj kuglani.

- Grad je dobio 1,5 milijuna kuna od Ministarstva regionalnog razvoja za sadržaje sportske i školske namjene na Sportsko-rekreacijskom centru. Taj projekt je prihvaćen i izuzetno mi je drago da ga je Ministarstvo regionalnog razvoja prepoznalo kao nešto što je bitno za grad Požegu i to samo potvrđuje da smo, sve ovo vrijeme kada je projekt pripreman i apliciran prema Ministarstvu, znali što želimo na tvom prostoru – istaknuo je gradonačelnik Vedran Neferović, uz kojega su na konferenciji za medije bili njegovi zamjenici te dr.sc. Borislav Miličević, gradonačelnikov savjetnik.

Gradonačelnik je također napomenuo kako će se tijekom ove godine nastaviti i radovi na Gradskoj knjižnici i čitaonici u vrijednosti 2 milijuna kuna, od kojih je 1,5 milijuna od Ministarstva kulture. Krenula je i izrada projektnog rješenja za Dječji vrtić, dok je Upravni odjel za Europske integracije aktivan i po pitanju projekata u turizmu i osnivanja Turističko-informativnog centra.

Na pitanje novinara o Gradskim bazenima gradonačelnik je odgovorio kako će se po završetku radova na Gradskoj kuglani urediti parkirališni prostor ispred bazena dok će tijekom idućeg tjedna proizvođači bazenske opreme  dostaviti svoju ponudu za uređenje bazena.

Do kraja mjeseca lipnja bit će završena izrada Strategije razvoja Grada Požege koja će biti dana na javnu raspravu kako bi svi zainteresirani mogli iznijeti svoje prijedloge i prigovore.