Utorak, 17 Svi 2022 14:14

Gradski muzej Požega prigodnim će programom obilježiti Međunarodni dan muzeja

|| ||

Gradski muzej Požega pripremio je bogat program u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja. Dio programa održat će se uživo, dok će dio programa biti online.

U srijedu, 18. svibnja u 19 sati u Gradskoj knjižnici održat će se „Uzduž i poprijeko“, šetnja Požegom i okolicom iz privatnih obiteljskih fotografija u sklopu projekta „Klub čitatelja vlastite prošlosti“. Zahvaljujući digitaliziranim obiteljskim fotografijama, djelatnici Muzeja povest će vas na jedinstvenu šetnju kroz vrijeme, ali i Požegu. Šetnje po gradu i okolici nekada su bile, ne samo potreba, nego i dio kulture, odnosa prema gradu, ljudima i prirodi.

Dana 19. svibnja u 13 sati započet će radionica oslikavanja staklenih čaša s plesnim motivima za učenike osnovnih škola koja je nastala u suradnji s Društvom „Naša djeca“, a naziv joj je „Ples na staklu“. U subotu, 21. svibnja u 10 sati možete se pridružiti „Blagu Požege“, šetnji uz muzejsku edukativnu aplikaciju.

Kada je riječ o online programima, film „Zbirka stakla Odjela povijesti umjetnosti Gradskog muzeja Požega bit će dostupan na You tube kanalu Gradskog muzeja Požega od 18. svibnja, kao i izložba „Iskorak u budućnost, keramičke posude s lokaliteta Jakšić Čaire“ koju će biti moguće pogledati na stranicama Gradskog muzeja.