Subota, 11 Lipanj 2022 08:17

Objavljeni su rezultati upisa u redovite programe Dječjeg vrtića Požega za pedagošku godinu 2022./2023.

|| ||

Objavljeni su rezultati upisa u redovite programe Dječjeg vrtića Požega za pedagošku godinu 2022./2023. Prilikom podnošenja zahtjeva putem sustava e-Upisi, sustav je automatski dodijelio šifru koja se sastoji od 7 brojeva, a nalazi se na vrhu zahtjeva Podaci o zahtjevu – šifra zahtjeva.

Privremena lista s rezultatima upisa sastoji se od šifre zahtjeva te ostvarenih bodove za svako dijete, podijeljeno po objektima Rudinska i Cvjetna livada.

Roditelj ima pravo prigovora na Privremenu listu rezultata upisa u dijelu koji se odnosi na njegovo dijete u roku od 15 dana od objave Liste (10.6.2022.). Roditelj koji odustaje od upisa dužan se o tome pisano očitovati potpisivanjem izjave o odustajanju u razdoblju koje je predviđeno za podnošenje prigovora. Konačna lista rezultata upisa bit će objavljena po isteku žalbenog roka. Upisana djeca u vrtić kreću od 1. rujna 2022. godine, kada počinje pedagoška 2022./2023. godina.

Podsjetimo, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET provode projekt pod nazivom Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove. U praksi to znači da se ove godine po prvi puta upisi u Dječji vrtić Grada Požege obavljaju putem nacionalnog portala e-Upisi, odnosno putem nacionalnog portala e-Građani. Upisi su trajali od 12. do 20. svibnja. 

Grad Požega odlučio je biti sastavni dio ovog nacionalnog projekta i to zbog činjenice da ovaj način upisa omogućava roditeljima da bitno jednostavnije, s dokumentacijom koja je dostupna online u nacionalnim registrima, izvrše prijave za upis svoga djeteta.