Četvrtak, 07 Srpanj 2022 16:46

Završena još jedna faza procesa digitalizacije javne uprave Grada Požege - Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva dodijelio 44 elektronička certifikata

|| ||

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kroz projekt „Uspostava platforme sa elektroničkim uslugama za e/m Potpis i e/m Pečat“ donio je Odluku o dodjeli 44 kvalificirana elektronička certifikata Gradu Požegi što će doprinijeti povećanju učinkovitosti komunikacije unutar sustava te u načinu pružanja elektroničkih usluga i njihovoj interakciji s građanima i poslovnim subjektima, kao korisnicima javnih usluga.

Projektom je razvijena i uspostavljena platforma sa elektroničkim uslugama za proces elektroničkog i mobilnog potpisivanja, elektroničkog i mobilnog pečatiranja koja je dostupna na linku https://web.epotpis.rdd.hr, te provjera valjanosti elektroničkog potpisa odnosno pečata dostupima na linku https://epotpis.rdd.hr/provjera, koji će se koristiti u elektroničkim javnim uslugama i biti dostupni sudionicima u okviru elektroničkog poslovanja tijela državne i javne uprave.

Spomenimo kako je manji dio službenika Grada Požege od prije posjedovao kvalificirane elektroničke certifikate. Ovim korakom je završen postupak pribavljanja elektroničkih certifikata te svi službenici posjeduju odgovarajući kvalificirani certifikat, a time je završena i jedna faza procesa digitalizacije javne uprave Grada Požege.

Uz Grad Požegu, u projektu su sudjelovali Požeško – slavonska županije, Grad Pakrac, Grad Kutjevo te općine Čaglin, Velika i Kaptol.

Foto: Mediahint