Utorak, 13 Rujan 2022 08:38

Pomoć u kući - Poziv na iskaz interesa starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju

|| ||

Nositelj projekta Grad Požega zajedno sa partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Požega, provodi projekt pod nazivom „PUK31“. Projekt je odobren u okviru Otvorenog trajnog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena-faza III“, te je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

U sklopu projekta „PUK31“ Grad Požega objavljuje poziv na iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge u trajanju od 6 mjeseci (1.10.2022. – 28.3.2023.) u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Potencijalni prijavitelji su osobe s prebivalištem na području grada Požege i prigradskih naselja.

Na poziv za iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge potpore i podrške mogu se prijaviti:
• Osobe starije od 65 godina kojima je potrebna pomoć druge osobe pod uvjetom da im pomoć u kući ne mogu osigurati bračni drug ili djeca
• Osobe mlađe od 65 godina koje su teško pokretne ili nepokretne
• Osobe koje nemaju sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju
• Osobe koje pravo na socijalnu uslugu pomoći u kući ne ostvaruju po niti jednoj drugoj osnovi.

Ukoliko u kućanstvu žive supružnici kojima je potrebna pomoć, molimo ispuniti 2 obrasca (za svaku osobu posebno).

Pozivamo sve zainteresirane starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju da ispune obrasce: Zahtjev za ostvarivanje pomoći u kući i Izjavu u slučaju pandemije COVID-19 te ih dostave e-mailom, poštom ili osobnom dostavom, zajedno sa preslikom osobne iskaznice, najkasnije do 22.9.2022. na adresu:

Grad Požega
Trg Svetog Trojstva 1 (osobni dolazak: radnim danom 8:00-14:00h, pisarnica)
34 000 Požega
Tel: 099/5311-315
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kriterij za odabir će se odrediti nakon prijave svih potencijalnih korisnika te će svaki korisnik koji ostvari pravo na pomoć u kući biti obaviješten telefonskim putem.

Preuzmite obrasce.