Četvrtak, 15 Rujan 2022 18:46

Predstavljena nova kazališna sezona

||| |||

Na konferenciji za medije predstavljena je 28. sezona Gradskog kazališta Požega koja započinje premijerom nove dječje predstave ovoga vikenda. Sezonu je predstavila ravnateljica Kazališta Valentina Neferović, a uz nju su prisutni bili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki i redateljica predstave „Zuboland“ Marijana Matoković.

Novu, sezonu požeško kazalište otvara predstavom za djecu “Zuboland”. Predstava je edukativnog karaktera, a nastala je u sklopu projekta “Zdravozubci” kojim se nastoji potaknuti stjecanje dobrih navika svakodnevnog održavanja oralne higijene te razviti svijest o važnosti oralnog zdravlja. “Zuboland” je nastao kao rezultat suradnje Gradskog kazališta Požega i Doma zdravlja Požeško – slavonske županije, a predstavu je napisala i režirala Marijana Matković, dok u njoj glume Marijin Kuzmičić i Andrija Krištof. Premijera predstave je 17. rujna u 11,00 sati u Gradskom kazalištu Požega, a repriza je 18. rujna u 11,00 sati.

Svoje zadovoljstvo projektom za dobrobit najmlađih izrazila je u ime Grada Požege pročelnica Maja Petrović.

- Čestitam ravnateljici na kvalitetno osmišljenom kazališnom programu koji je i Ministarstvo kulture i medija te će financijski podržati dio programa. Zahvaljujem i ostalim djelatnicima Gradskog kazališta Požega koji su nam tehnička i logistička podrška u organizaciji ostalih događaja koje organizira Grad Požege. Veseli što bogat kazališni program koji nas očekuje ove jeseni započinje upravo s najmlađima, dječjom edukativnom predstavom. - rekla je pročelnica Petrović.

Više o novoj kazališnoj sezoni rekla je ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović.

- Sveukupno je planirano u novoj sezoni 11 novih naslova, od toga 4 dječje predstave, 3 profesionalne i 1 amaterska, 3 profesionalne predstave za odrasle i 4 predstave Dramskog studija. Osim naslova u kojima će moći uživati naša kazališna publika, u organizaciji Gradskog kazališta Požega imamo i nekoliko manifestacija. U listopadu nas očekuje premijera dječje predstave “Tonka će sutra” koju radimo u koprodukciji s Viroviticom i Vinkovcima na tragu nove suradnje pod nazivom “Mreža slavonskih kazališta”. Ta suradnja manifestirat će se i u prvom Slavonskom KAFE-u, prvom Festivalu slavonskih kazališta čiji je nositelj Gradsko kazalište Požega, a održat će se od 15. do 22. listopada u našem kazalištu. U studenom nas očekuje premijera predstave za odrasle “Slučaj maturanta Wagnera”, a u prosincu premijera blagdanske predstave “Božićna avantura”.” najavila je Neferović dodajući kako je premijerama, profesionalnim i amaterskim te kazališnim susretima ispunjena cijela nova kazališna sezona.– rekla je ravnateljica Neferović.

Izvor: Požega.hr/Slavonski.hr