Petak, 07 Listopad 2022 07:20

Mjesec borbe protiv raka u Požegi – Obilježavanje Dana ružičaste i Dana plave vrpce te Mjeseca borbe protiv raka dojke

|| ||

Zavod za javno zdravstvo, Liga protiv raka Požega, Klub žena operiranih na dojci Požega i udruga ILCO Požega obilježit će Dan ružičaste i Dan plave vrpce te Mjesec borbe protiv raka dojke. Na prigodnom obilježavanju 8. listopada u Pješačkoj zoni dijelit će se edukativne brošure i ružičaste vrpce.
Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki te ranog otkrivanja raka debelog crijeva u Požeško-slavonskoj županiji je na visokoj razini.

Iz Zavoda pozivaju sve žene koje se nisu odazvale pozivu na mamografski pregled koji je nakon 50. godine života potrebno napraviti najmanje jednom u dvije godine da se jave kako bi dobile termin za pregled na 034/311-563 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poziv je upućen i svim osobama u dobi od 50 do 74 godine koje zadnjih dvije godine nisu napravile test kojim se otkriva oku nevidljiva krv u uzorku stolice da se jave na 034/311-563 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Također, pozivamo sve osobe oboljele od raka ili članove njihovih obitelji/prijatelje da podrže rad Lige protiv raka i klubova oboljelih osoba, sudjelovanjem na javnozdravstvenim akcijama, sastancima, radionicama. Svi zainteresirani mogu se javiti na broj 034/311-563. - pozvala je predsjednica županijske Lige protiv raka dr. Jasmina Kovačević.

Prigodna akcija obilježavanja Dana ružičaste vrpce i dana plave vrpce te Mjeseca borbe protiv raka dojke održat će se u Cehovskoj ulici u subotu 8. listopada, od 9 do 11 sati.

Izvor: Slavonski.hr