Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Utorak, 01 Srpanj 2014 10:51

Poslovna zona u interesu vlasnika, gospodarstvenika i građana

|||| ||||

Zapušteno i posve neuređeno zemljište na istočnom dijelu Požege, između Industrijske ulice, Orljave i dijela Šokačke ulice bit će privedeno svojoj namjeni kako je to odlučilo Gradsko vijeće krajem prošle godine. Na tom području od blizu 37 hektara prostora intenzivno se pripremaju potrebne urbanističke podloge za buduću industrijsku zonu. Ciljevi koji se žele postići su ponajprije poticanje gospodarskog razvoja Grada Požege, racionalno, ekonomično i funkcionalno korištenje i uređivanje prostora zone koji će pružiti optimalne uvjete za poslovne projekte odnosno investicije.

- Trebalo nam je sedam mjeseci da dođemo do ovog prijedloga. Razgovarali smo sa svim privatnim vlasnicima da se proces pokrene, da oni koji na toj poziciji imaju zemljište stave ga u funkciji. Svi su pristali i potpisali sporazum o suradnji. Bilo je važno da kad se to uredi, da se konačno taj prostor stavi u funkciju. Ni vlasnicima nije u interesu da to ostane ovako. – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović, na današnjoj konferenciji za novinare.

- Ovdje svi dobivaju, nitko ne bi smio ne vidjeti svoj interes, posebno Grad i sve fizičke osobe, koji za mali iznos dobivaju vrlo funkcionalan i kvalitetan prostor, tj. zemljište kojim mogu samostalno raspolagati. Bitno je isparcelizirati, osigurati pristup, čestice se mogu spajati, osim utvrđenog minimuma, a sve ostalo ovisi o vlasnicima i investitorima. Cilj je razvoj gospodarstva i zapošljavanje. – rekao je Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika, predstavljajući prijedlog koji uskoro ide na raspravu.

Na ovom području trećina vlasnika su privatne pravne i fizičke osobe, trećina je u vlasništvu Grada Požege, a toliko i u vlasništvu RH. Svi oni bit će pozvani na sudjelovanje u prethodnoj raspravi, nakon koje slijedi javna rasprava za sve građane. Zakonom propisani postupak je složen, ali zasigurno „isplativ", jer će Požega konačni imati svoju poslovnu zonu za sve one koji imaju poslovne projekte.

Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega - Hrvatska
Email: info@pozega.hr - Telefon: 034 / 311 300 Fax: - 034 / 311 344
Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama je od 7:30 do 14:30 sati od ponedjeljak do petka

OIB: 95699596710, MB: 02575957, Žiro račun: HR81 2360000-1835100008