×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Petak, 11 Srpanj 2014 09:06

Komunalac kupuje zemljište za reciklažno dvorište u Industrijskoj ulici

|||| ||||

Grad Požega imat će dva reciklažna dvorišta, što je obveza prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Jedno od njih bit će u Industrijskoj ulici, za koje je Gradsko vijeće odobrilo prodaju zemljišta Komunalcu Požega, d. o.o. Prodaja zemljišta u Industrijskoj ulici odobrena je po cijeni od 228 kuna po kvadratnom metru, ali je ostalo da se utvrdi koliki će prostor za tu namjenu biti potreban.

Na pitanja oporbenih vijećnika o tome je li poštovan postupak za prodaju, je li to usklađeno s urbanističkim planovima i sl. odgovorio je Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Skupštine Komunalca: - Tvrtka Komunalac, i prije nje „Tekija“, na vrijeme su poduzeli odrađene mjere. Tako su iskazali interes prema Gradu Požegi za kupnju zemljišta, čija namjena je predviđena urbanističkim planom. Sve se radi po zakonu i pravilima struke. -

U sklopu odlagališta Vinogradine nalazi se reciklažno dvorište na kojem se privremeno skladišti odvojeno skupljeni otpad zelenih otoka (papir, staklo, plastika) iz tri grada (Požega, Pleternica, Kutjevo) i pet općina (Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika) Požeško-slavonske županije i predaje ovlaštenim sakupljačima s kojima Komunalac Požega d.o.o. ima sklopljene ugovore. Da bi se udovoljilo zahtjevima zakonske regulative, Grad Požega je u suradnji tvrtkom Komunalac Požega d.o.o. podnio zahtjeve Fondu za zaštitu okoliša za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za dva reciklažna dvorišta.

Reciklažno dvorište je prostor gdje se dovozi korisni otpad koji se za sada prikuplja na zelenim otocima u gradu Požegi i Požeštini. Radi se o staklu, plastici i papiru i sl. Ubuduće će građani sami razvrstavati otpad ovakve vrste, za što će dobiti posebne kante ili vreće. U Industrijskoj ulici planira se reciklažno dvorište u kojem bi se 30 vrsta otpada odlagalo u posebne kontejnere.