Petak, 11 Srpanj 2014 13:03

10. sjednica Gradskog vijeća - pitanja vijećnika

Ante Šolić (HDZ)
- Grad Požega je prošao na natječaju Fonda za energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Možete li nam konkretnije reći o čemu se točno radi?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-01 energetska.mp3{/audio}

 

Vlado Soldo (HDZ)

 - Budući da je konačno počelo uređenje velikoga parkirališta ispred Gradske kuglane i Gradskog bazena, zanima me koliko je vrijedna investicija i koji su rokovi za njezin dovršetak te koliko će tamo na kraju biti uređenih parkirališnih mjesta?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-02 kuglana.mp3{/audio}

 

Mirjana Novaković (HSU)

- Na željezničkoj stanici već duže vrijeme stoji kompozicija vlaka od nekoliko vagona, govori se da su ti vagoni kupljeni od Grada i da će se od njih napraviti mali restoran, igraonica za djecu, sastajalište za mlade, a od toga nema ništa. Vagoni su devastirani već duže vrijeme i tamo stoje.

Zanima me tko je vlasnik tih vagona, jer željeznica sigurno nije i o čijem trošku će se ukloniti kad to bude trebalo?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-03 vlak.mp3{/audio}

- Prije izvjesnog vremena puno se govorilo o Javnoj vatrogasnoj postrojbi i njenom zapovjedniku, pisana su otvorena pisma, čak su se spominjale i neke kriminalne radnje, danas je to očito završen slučaj, pa me zanima njegov rezime!

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-04 jvp.mp3{/audio}

- Da li je Tekija u zadnje vrijeme podigla cijenu vode kao što se piše po medijima ?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-05 voda.mp3{/audio}

 

Dragan Borevac (HDZ)

-Iz medija je primjetno kako se nešto novo radi na našem središnjem odlagalištu otpada, odlagalištu Vinogradine. O čemu je točno riječ?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-06 vinogradine.mp3{/audio}

 

Blagojka Leko (HDZ)

-Zanima me kada se kreće s primarnom selekcijom otpada, tj. razvrstavanjem otpada na kućnom pragu i koliko su građani upoznati s tim i da li je kakva edukacija u vezi s tim provedena?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-07 otpad.mp3{/audio}

 

Dijana Tomić - Šain (SDP)

-Zabrinuta sam i izražavam bojazan za Vas i za Vaša primanja s obzirom da iz dostupne imovinske kartice koja je objavljena na web stranici Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa imate bruto plaću od 30.661,00 kn. Iz kartice je vidljivo da ste unazad nekoliko godina kupili novi stan, također je vidljivo da ste za taj stan podigli nekoliko kredita. Ono što želim reći da imam jednu dobru vijest u stvari za Vas. 12. 03. Državni zavod za statistiku je objavio kolika je mjesečno bruto plaća zaposlenika u RH, evo, i to je ta neka dobra vijest da je osnovica podignuta, a Vi i sami znate da smo donijeli Odluku da se Vaša bruto plaća računa na način da osnovicu čini bruto plaća u prethodnoj godini. Osnovica je podignuta i ja bih Vas željela podsjetiti da imate pravo na veća primanja, ne znam da li ste to znali, ne bih Vam željela reći da trenutna plaća nije usklađena sa Odlukom koju imate, ali Vas podsjećam da imate pravo na veća primanja.
Kako ste jako senzibilni po pitanju Vaše plaće i visine iznosa primanja koje imate zanima me da li će li to biti nekakav poticaj Vašoj nadasve efikasnoj, stručnoj i djelotvornoj gradskoj upravi da napokon počnu raditi i usklađivati akte i ažurirati na vrijeme kako bi trebalo, također zanima me s obzirom da je u desetom mjesecu u Službenim novinama izašla Odluka da ćete koristiti službeni auto za službene svrhe i u skladu s tim je donesen i Pravilnik, a s obzirom da koristite službeni auto za prijevoz s posla i na posao, evidentno je da Vas građani viđaju i pitaju da li je to činjenica da Gradonačelnik dolazi i odlazi na posao sa službenim autom, ono što me zanima da li su na Vašu plaću obračunati prirezi i porezi prema Zakonu o porezu na dohodak i da li je to izraženo u Vašoj bruto plaći koja je prikazana kao što sam već rekla na stranici Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-08 auto.mp3{/audio}

 

Dražen Muljević (HSP-AS)

- I te kako je vidljivo da se ovoga ljeta radi po cijelom gradu i to je za svaku pohvalu. Već smo spominjali i sami ste pričali o ulaganjima u Dervišagu, Arslanovce, Novo Selo, Alagince, Varelovac i druge dijelove grada. Hoće li se nastaviti raditi po mjesnim odborima i tijekom kolovoza i rujna te što nas još očekuje?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-09 radovi.mp3{/audio}

 

Drago Despić (HDZ)

- Gospodine gradonačelnice, nekoliko me poznanika iz Marindvora i Štitnjaka pitalo hoće li Grad ove godine napraviti nešto za njihova i susjedna naselja, a prema iskazanim potrebama koja su dostavili u gradsku upravu?

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-10 MO.mp3{/audio}

 

Tamara Puač (HNS)

- Na pretprošloj sjednici uskladili smo Odluku o zakupu prostora u vlasništvu Grada Požege sa zakonskim aktima, pa me zanima plaćaju li udruge još uvijek najam za dodijeljene prostore u staroj glazbenoj školi. Naime, bilo je govora da će se napraviti aneksi ugovora i da će te udruge dobiti navedeni prostor na korištenje bez najma, pa me zanima je li to riješeno a ako nije kada će biti.
I kada će biti objavljen javni natječaj za zakup ostalih slobodnih prostora, jer političke stranke moraju ići na javni natječaj za zakup navedenih prostora.

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-11 prostor.mp3{/audio}

 

Marina Mirković (SDP)

- Zanima me može li se kraj dječjeg igrališta na sajmištu koje je u potpunosti ispunjava svoju namjenu jer se na njemu djeca igraju po cijeli dan i uživaju u njegovim sadržajima postaviti ekološki wc – kabina iz higijenskih i zdravstvenih razloga same djece? Osim male djece tu dolaze tinejdžeri, pa i odrasli iz drugih dijelova grada na nogometno mini pitch igralište i zadržavaju se dugo.

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-12 igraliste.mp3{/audio}

 

Miro Rašić (Nezavisni)

- Dužan sam u ime svojih sumještana u dijelu ulice Marina Držića intervenirati. Mi smo već nekoliko puta i za vrijeme bivšeg mandata pisali peticije i slali u Odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje s čime je pročelnica upoznata.
Naime, radi se doista o ulici koja je derutna i svojevremeno napravljena tako kako je napravljena a po kojoj kamioni puni tereta prolaze. Problem je na dijelu 20-tak metara dužine gdje ona propada i klizi, što uz strminu visine 8 do 10 metara kod koje intenzivno bageri rade na novootvorenom gradilištu, a koje se nalazi u građevinskoj zoni gdje ljudi izgrađuju objekte, moglo dovesti do nepotrebne katastrofe i gdje bi netko mogao zbog toga nastradati zato predlažem da se uvrsti u neke planove!

{audio}2014/Vijece/10. sjednica/10-13 drziceva.mp3{/audio}