Utorak, 24 Rujan 2013 12:00

Potpisan Sporazum o suradnji

|||| ||||

Požega želi biti aktivna u vremenu kada će europski fondovi biti pokretač razvoja ovih sredina i ne stidimo se priznati da nam treba tuđe znanje i ideje – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji Poljoprivrednog fakulteta Osijek i Prehrambeno – tehnološkog fakulteta iz Osijeka s Gradom Požega.

Ulaskom Republike Hrvatske u EU porasla je i važnost europskih fondova kao pokretača razvoja i važno je da Grad Požega bude aktivni sudionik u ostvarivanju svojih projekata. - Ova suradnja je prvi korak i nadam se da će se vrlo brzo vidjeti rezultati. Požega treba uskoro usvojiti urbanistički plan poljoprivredno-prehrambene poslovne zone gdje ćemo imati potporu ljudi koji nam mogu svojim savjetima i iskustvom pomoći. – istaknuo je gradonačelnik. Prof. dr. sc. Vlado Guberac, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku naveo je kako je njihovo Sveučilište nositelj brojnih znanstvenih, istraživačkih međunarodnih i bilateralnih projekata te kako je bilo vrijeme da se učini ovaj korak u suradnji s Gradom Požega. - Oba fakulteta i Prehrambeno tehnološki i Poljoprivredni fakultet imaju ljude koji imaju znanje i iskustvo za povlačenje sredstava iz europskih fondova. Mislim da ćemo s požeškim veleučilištem surađivati na obostrano zadovoljstvo – dodao je Guberac.

Današnji dan je velik za ovaj grad, jer je otvaranje EU ureda vrlo bitno i nadam se da ćemo sve ovo što smo potpisali u ovom Sporazumu i ostvariti, da će ova dva fakulteta sudjelovati u prijavi projekata prema EU fondovima, prijavi projekata prema domaćim institucijama te u razvoju gospodarstva ovog kraja, budući da je prehrambena industrija jedna od okosnica njegovog gospodarskog razvoja – rekao je prof. dr. sc. Drago Šubarić, dekan Prehrambeno – tehnološkog fakulteta u Osijeku.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Mario Pilon i Darko Puljašić te prof. dr. sc. Borislav Miličević, gradonačelnikov savjetnik za Europske integracije.