×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Utorak, 23 Rujan 2014 10:32

Rad Gradskog vijeća u brojkama

|||| ||||

- S dosadašnjih 11 sjednica ovo Gradsko vijeće je već pokazalo da je znatno aktivnije, a to je ono što smo i dogovorili da će tako biti, aktivnost u odnosu na prošli saziv je 35 posto veća. – rekao je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća na konferenciji za novinare. Tema konferencija bila je rad Gradskog vijeća od konstituiranja do posljednje sjednice prošlog tjedna, o kojima je iznio brojčane podatke. Aktivnost svakog pojedinog vijećnika iskazana je dolaskom na sjednice, brojem postavljenih pitanja i sudjelovanja u raspravi, a same sjednice brojem točaka dnevnog reda i donesenim odlukama.

Ocjenjujući postignuto posebno je istaknuo kako je u prošlom sazivu u stalnim radnim tijelima sudjelovala samo jedna politička opcija, što je sada nemjerljivo više. – Raduje me činjenica da nije bilo niti jedne sjednice na kojoj apsolutno niti jedan vijećnik, bez obzira na političku pripadnost, nije bilo da nije mogao sudjelovati u radu i da su imali pravo svaki put postavljati pitanja pod „aktualcom". Svaki vijećnik koji je želio, imao je pravo sudjelovati u raspravi. -

Govoreći o brojčanim podacima rada Gradskog vijeća naveo je: - Podatak koji me bode u oči je to da su se pojedini vijećnici kandidirali za Gradsko vijeće, a ne dolaze na sjednice. To se prvenstveno vidi kod bivšeg gradonačelnika, koji nije prisustvovao na više od 70 posto sjednica. –

Do kraja godine planirano je održati još dvije sjednice, a novost je i namjera napraviti dan otvorenih vrata Gradske vijećnice, kako bi se građanima približio rad Gradskog vijeća i vijećnica. Naime, nakana je da zainteresirani građani ili skupine građana zainteresirane za određena pitanja imaju mogućnost biti na sjednicama kad se o njima odlučuje.

- Želim da kroz idući rad sjednica još više sudjeluju vijećnici, njihovi klubovi, da budu
konstruktivni, jer uistinu sve ovo što smo do sada radili, mi smo im taj prostor otvorili. – zaključio je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća.