Srijeda, 18 Rujan 2013 14:45

Korisnici "Dnevnog boravka i pomoć u kući starijima" okupili se u Emovačkom lugu

||| |||

Korisnici županijskog projekta "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" danas su se okupili na izletu u Emovačkom lugu. Radi se o projektu koji se provodi s razine Županije, a obuhvaća oko dvije stotine korisnika s područja Grada Požege te općina Brestovac i Jakšić. Njihovom su se izletu pridružili gradonačelnik Vedran Neferović i Ferdinad Troha, zamjenik župana za društvene djelatnosti.

Zahvaljujem što ste me pozvali da vas posjetim na ovom vašem izletu i nadam se da ćete ugodno provesti ovaj lijepi sunčani dan. Grad Požega i dalje će podržavati ovaj program, a u planu je i otvaranje Ureda za umirovljenike kako bismo kroz njega pokušali rješavati veliki broj problema koji vas muče i nadam se da ćemo to moći oformiti već u idućoj godini. – rekao je gradonačelnik. Također je istaknuo kako Grad Požega i dalje ima namjeru pomagati stariju populaciju kako bi im život bio što lagodniji.

Zato hvala svima vama što brinete vi o nama, na svakoj toploj ljudskoj riječi koju dođete nam reći. Jer starost je stvarno tužna, uz poneke ljude ružna, ali vaša briga za nas sretnima naš čini danas – bila je poruka korisnika pomoći.

Related items

 • Martinje u Domu za starije Martinje u Domu za starije

  Martinje s ceremonijom krštenja mošta održano je i u Domu za starije i nemoćne. gdje su se uz tambure i mlado vino na nekadašnje dane podsjetili i njegovi korisnici. Da sve bude po „martinjskim pravilima“ pobrinuo se i vinski biskup Boris Benčić.

  Na Martinju u Domu među gostima je bio pored ostalih i župan Alojz Tomašević te zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić.

 • 12. susreti zborova umirovljenika Županije 12. susreti zborova umirovljenika Županije

  Blizu pet stotina pjevača sudjeluje na 12. susretu zborova umirovljenika, koji se u restoranu Sara Babin Vir održava u organizaciji Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije, a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

  – Naša županija ima 22.000 umirovljenika, to je toliko mogućnosti i izazova. – rekao je pored ostalog župan Alojz Tomašević, otvarajući smotru uz poziv: - Vi ste se borili vrijedno i izgrađivali ovu našu županiju i domovinu, stoga vas pozivam, vašu djecu, vaše unuke, u ovo vrijeme kada svi govore kako ništa ne valja, kako se ništa ne može, kako se propada, da zajednički kažemo - pred nama imamo Božju pomoć i vrijedne ruke, kvalitetne ljude i samo zajednički moramo još više svi raditi, kako ste vi to činili. Pozivam vas da županiju stavimo na ono mjesto koje joj pripada, a to je u vrhu razvijenosti RH. -

  Gradonačelnik Vedran Neferović, pozvao je sve umirovljenike na iskrenu i toplu suradnju, jer su bogatim životnim i radnim iskustvom itekako zaslužili da Grad Požega brine o njihovim potrebama. Zvonko Čorak, predsjednik Matice umirovljenika Županije zahvalio je na potpori za ove susrete, ali i druge aktivnosti koje umirovljenici organiziraju.
  Na susretima su nastupili zborovi iz Jakšića, Vetova, Kaptola, Požege, Pleternice, Velike, Brestovca i Pakraca-Lipika.

 • Baka Ana proslavila 100-ti rođendan Baka Ana proslavila 100-ti rođendan

  Stogodišnja baka Ana danas je u krugu obitelji i prijatelja proslavila svoj stoti rođendan, otkrivši kako je tajna njezina dugovječnog života u radu, molitvi i kozjem mlijeku. Ana Vrban iz Novih Mihaljevaca majka je dvoje djece te baka četvero unuka i sedam praunuka, a već je sedamdeset godina udovica. Rođendan su joj došli čestitati i gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenicima, Mariom Pilonom i Darkom Puljašićem, Ferdinand Troha, zamjenik župana za društvene djelatnosti te Ante Šolić, predsjednik GO HDZ-a jer je baka Ana njihov najstariji član.

 • Međunarodni dan starijih osoba Međunarodni dan starijih osoba

  U prigodi Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije i nemoćne osobe Požega, organiziran je prigodni kulturno-umjetnički program što su ga izveli sami korisnici doma, kako bi jedni drugima uljepšali ovaj dan i  pokazali svoju kreativnost i u starijim godinama. Kulturno umjetnički program poslije svete mise započeo je zbor korisnika Doma za starije i nemoćne koji je uz pomoć članova GKUD Požega izveo svoju himnu, a zatim nekoliko njima omiljenih pjesama
   
  Da godine ne moraju biti uvjet za dobru formu pokazali su korisnici Doma, koji su pod vodstvom trenerice Tatjane Moguša izveli plesnu točku. Bračni par Jerković, gospođa Reza i Vinko, koji će uskoro proslaviti 59. godišnjicu braka na šaljiv način pokazali kako teče svakodnevni život u domu. Nastupali su i na manifestaciji „Domsko sijelo“ u Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci, gdje je gospodin Vinko osvojio treće mjesto u kategoriji poezije i proze sa svojom pjesmom „Sreća u mraku“. Program su zatvorili članovi Matice umirovljenika iz Brestovca sa svojim zborom.

 • Podjela novčanih naknada za ogrjev Podjela novčanih naknada za ogrjev

  Korisnicima pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb Požega i drugi korisnicima Socijalnog programa Grada Požege gradonačelnik Vedran Neferović uručio je novčanu naknadu od po 950 kuna za kupnju ogrijeva u 2013. godini. Za 276 obiltelji ukupno je za ove potpore namijenjeno 262 tisuće kuna. Gradonačelnik Vedran Neferović u izjavi za medije rekao je kako Grad Požega provodi socijalni program koji je u okviru mogućnosti: - Mi imamo svakodnevno raznih upita i zamolbi za potpore i pomoći, od uvjeta stanovanja do stambenog zbrinjavanja i teško je sve zadovoljiti, jer nemamo tolike kapacitete. Postoje problemi ljudi koji žive u objektima, često upitnog stanarskog prava i oni su u situaciji da si ne mogu sami financirati ni one minimalne uvjete. Koliko god možemo i imamo vremena saslušat ćemo sve ljude i pokušati naći rješenje za njih. – rekao je gradonačelnik.

  Uz novčane naknade za ogrijev, preko 120 umirovljenika koji imaju mirovinu manju od 1200 kuna primaju dodatak na mirovinu u iznosu od 150 do 300 kuna. U 2013. godini darovano je i 138 novorođenih beba novčanim darom i prigodnim poklonom. Preko tri tisuće umirovljenika ili starijih od 65 godina imaju pravo na besplatan javni prijevoz.