Utorak, 09 Prosinac 2014 11:41

Doručak s TZ Grada Požege

|||| ||||

U godini 2014. Turistička zajednica Grada Požega organizirala je 14 manifestacija, 20 događanja u sklopu Požeškog kulturnog ljeta te 16 pomoći i potpora drugim manifestacijama. Prezentiranje Požege kao grada finih okusa i destinacije kreativnog turizma rezultiralo je i povećanjem brojem noćenja te je tako u 2014. (do prosinca) njihov broj porastao na 32 448. Upravo povećanja broja noćenja i privlačenja što većeg broja posjetitelja neki su od ciljeva Turističke zajednice za 2015. godinu, stvaranjem jedinstvenog identiteta i brendiranjem požeške ugostiteljske ponude.

Aureafest, novi brend naslonjen na Zlatne žice Slavonije, prepoznat je diljem Hrvatske te je tijekom sedam dana trajanja u Požegi okupio 1400 izvođača, 100 tisuća posjetitelja, 500 tisuća gledatelja i 82 medijske kuće.

Direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak predstavila je događanja u mjesecu prosincu. Od 20. do 24. prosinca u šetališnoj zoni održat će se manifestacija nazvana „Advent u Požegi" koja će svakim danom od 10 do 18 sati Požežanima ponuditi bogat blagdanski sajam uz ponudu vina i domaćih proizvoda. U suradnji s Gradom Požegom i TS Bisernica, 21. prosinca u dvorani Grabrik održat će se humanitarni Božićni koncert, a dobre zabave neće nedostajati niti za doček Nove 2015. godine kada će u šetališnoj zoni od 23 sata nastupiti TS Posegana.

- U sljedećoj godini s Gradom Požegom i Uredom za europske integracije radimo Strategiju Grada Požege. Radimo i na Strategiji Požeško-slavonske županije, web stranici Turističke zajednice, mobilnoj aplikaciji, centru za posjetitelje „Požeška kuća" za koju se nadam se će postati jedna okosnica u našem gradu, povezujući niz sadržaja po kojima je Požega poznata –istaknula je Silvija Podoljak, dodavši kako je u pripremi dokumentacija za projekt Vinske ceste, a radi se i na Thallerovom ljekovitom hramu, vidikovcu i edukacijskom centru za koji se također priprema potrebna dokumentacija.

Turistička zajednica prezentira Požegu kao destinaciju kreativnog turizma, gradeći imidž grada doživljaja i finih okusa kroz sva četiri godišnja doba i svih pet osjetila.