×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Četvrtak, 11 Prosinac 2014 14:15

Veleposlanica Austrije posjetila gradonačelnika Neferovića

||| |||

Gradonačelnika Vedrana Neferovića po drugi put posjetila je austrijska veleposlanica Andrea Ikić-Böhm, koja se uključila u pomaganje požeškom azilu udruge Siruis, koje skrbi o napuštenim životinjama. Prvi put je u Požegi bila prije godinu dna, a sada se željela upoznati kako teku pripreme za izgradnju prihvatilišta za napuštene životinje.

- Tijekom ove godine smo uspjeli doći do lokacije koja je prema zakonu moguća za izgradnju jednog takvog prihvatilišta – informirao je gradonačelnik Neferović, te dodao: - U ovom trenutku je pred nama gotova projektna dokumentacija i poznato je koliko bi takvo prihvatilište koštalo. Naravno, tu postoje razne ideje o tome kako realizirati izgradnju, uz aktivnost udruge „Sirius" i uz veliku pomoć austrijske veleposlanice koja je dala nekoliko ideja. Realizacija projekta stajala bi oko 1,2 milijuna kuna, i to samo građevinski radovi bez opreme. Lokacija je sjeverno od vojne ceste, za što sada čekamo rješavanje pitanja vlasništva.-

Veleposlanica Ikić Böhm je zahvalila gradonačelniku i izrazila zadovoljstvo učinjenim. - Već lani sam bila oduševljena u Požegi, bili smo ovdje i razgovarali o različitim temama suradnje, a povezuje nas projekt Udruge „Sirius" koja stvarno radi s puno angažmana i učinkovitosti, s puno ljubavi prema životinjama. – rekla je te najavila kako će austrijski kulturni centar u Hrvatskoj organizirati dobrotvorni koncert klasične glazbe u ožujku iduće godine.

- Sam projekt je od velikog značaja za sam grad i za Udrugu. – rekla je Gordana Malbašić, predsjednica „Sirius"-a. U ovom trenutku volonteri skrbe o 16 napuštenih pasa, ali taj broj se svakodnevno mijenja. Životinje o kojima se skrbi odmah se cijepe, čipiraju, čiste od nametnika, po potrebi liječe, kastriraju i dr. To iziskuje velika financijska sredstva. - Takvo sklonište olakšat će rad udruge, pa ćemo se moći usmjeriti i na druge projekte. – rekla je predsjednica Malbašić i zahvalila na dosadašnjoj pomoći. U tome je posebno sudjelovala tvrtka Interspaar, donacijama hrane za životinje.