×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Petak, 19 Prosinac 2014 10:04

Požeška kuća - mjesto prvog upoznavanja turista s gradom

|||| ||||

Požeška kuća – naziv je budućeg turističkog centra za posjetitelje, gdje bi turisti započeli upoznavanje našeg grada i okolice. Radi se o projektu Grada Požege i Turističke zajednice u suradnji s Ministarstvom turizma, o kojem su danas informirali gradonačelnik Vedran Neferović i Silvija Podolja, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada.

- S projektom Požeška kuća u vrijednosti od 1,9 milijuna kuna bez PDV-a kandidirali
smo se Ministarstvu turizma. U prvoj fazi zamislili da se riješi objekt u susjedstvu gradske kuće, gdje je sada podrum Udruge vinara Stjepan Koydl. Taj objekt bi bio centar za posjetitelje u kojem bi se predstavio grad sa svojim najvažnijim obilježjima. – najavio je gradonačelnik Neferović. Prema objavljenoj listi Ministarstva turizma, za prvu etapu, znači fasadu, zamjenu stolarije i krovišta Grad je dobio sufinanciranje od 500.000 kuna, a sam Grad osigurava 165.000 kuna. Druga faza će biti uređenje prizemlja i podruma, a treća uređenje enterijera, odnosno kompletnog objekta.

- Moram izreći svoje zadovoljstvo što smo naišli na razumijevanje u Ministarstvu turizma od strane ministra i njegovih suradnika, dva puta smo imali detaljne razgovore i primili njihove sugestije o tome kako Požegu pozicionirati i kako poboljšati ponudu. Mislim da je sada mnogima jasno zašto do sada nije bilo ovakvih inicijativa, zašto se sredstva na tim adresama nisu tražila, a da su drugi ljudi sada na čelnim mjestima Turističke zajednice. – rekao je gradonačelnik.

Kako je rekla Silvija Podoljak, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada, Požega će biti destinacija kreativnog turizma. - To je nešto na čemu Grad gradi svoj imidž, kao grad doživljaja, finih okusa kroz sva četiri godišnja doba i svih pet osjetila. To je nešto što današnji gost traži, to je svakako doživljaj. Turističku ponudu temeljimo na tradicionalnim vrijednostima, a to je povijest, kultura, vino, čokolada, gastronomija, glazba. – rekla je direktorica Podoljak.