×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Srijeda, 18 Ožujak 2015 11:05

Škola trčanja: Iz fotelje do polumaratona

||| |||

Atletski klub Požega uz podršku Grada Požege i Turističke zajednice grada Požege organizira Školu trčanja za građane. Poziv da se upišu u ovu prvi put organiziranu školu danas su na konferenciji za novinare uputili Silvija Podoljak, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Požege i Damir Ludvig, predsjednik te Hrvoje Jagetić, dopredsjednik Atletskog kluba Požega.

- Zašto škola trčanja? Svrha ovakve škole nije teoretiziranje o tehnikama trčanja, već poticanje svih onih koji žele promijeniti svoj način života i živjeti aktivnije. – rekao je Hrvoje Jagetić, maratonac i triatlonac. - U školi trčanja ćemo uz stručni nadzor profesora kineziologije i po međunarodno priznatim planovima treninga svakog polaznika osposobiti da otrči 5 km, l0 km, a u konačnici i svoj prvi polumaraton, to bi bio „maturalni rad" škole trčanja. Poruka škole je - Iz fotelje do polumaratona" -.

Škola je namijenjena apsolutnim početnicima, ali i onima koji se već bave rekreativnim trčanjem ili bilo kojim drugim sportom, bez obzira na trenutnu spremu, kilograme ili dob. - Svi oni koji su pokušali trčati sami znaju koliko teško može biti motivirati se izaći van i otrčati svoj zadani trening. Snaga ovakve škole je, između ostalog, i motivacija od strane ostalih članova grupe da se dođe i odradi planirani trening. – ističu organizatori.

Škola će raditi u tri termina tjedno, a zainteresirani se mogu javiti na telefon 091/2508 339, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili popuniti prijavnicu na Facebook stranici kluba.