Utorak, 24 Ožujak 2015 14:34

TZ dobila zeleno svjetlo za Thallerov ljekoviti hram

|| ||

U petak su u Gradskoj vijećnici održane 3. skupština Turističke zajednice Grada Požege i 3. sjednica Turističkog vijeća TZ Grada Požege na kojima su prihvaćena izvješća o poslovanju te programi rada za prošlu i ovu godinu.

Na skupštini Turističke zajednice Grada Požege usvojen je rebalans Plana i program rada TZ za 2014. godinu te izvješće Nadzornog odbora o poslovanju u prošloj godini. Bilo je riječi i o realizaciji raznih turističkih projekata važnih za grad Požegu. Jedan od njih svakako je Centar za posjetitelje Požeška kuća koji je dobio potporu Fonda za razvoj turizma Ministarstva turizma za prvu fazu radova u iznosu od 500.000 kuna, a radovi na projektu krenuli su već ovoga tjedna.

Ovoga mjeseca u Ministarstvu turizma prezentiran je i projekt Thallerov ljekoviti hram koji je dobio zeleno svijetlo za izradu dokumentacije kako bi se mogao aplicirati na fondove EU. U izradi je i nova web stranica Turističke zajednice koje će omogućiti lakši pregled i ponuditi sve potrebne informacije svim njezinim posjetiteljima.