Utorak, 14 Travanj 2015 08:37

15. sjednica Gradskog vijeća - pitanja vijećnika

Ante Šolić (HDZ)

Gospodine gradonačelnice, je li točno da je novouređeni požeški Sportsko-rekreacijski centar nedavno posjetila inspekcija iz Ministarstva regionalnog razvoja i to nakon određene prijave?

Imate li informaciju što su utvrdili i je li bilo kakvih nepravilnosti?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-01 SRC.mp3{/audio}

 

Ante Šolić (HDZ)

Je li točno da će se na Sajmištu ukloniti igralište s umjetnom travom za mali nogomet, koje je svojedobno postavljeno na zahtjev Mjesnoga odbora Sajmište?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-02 sajmiste.mp3{/audio}

 

Blagojka Leko (HDZ)

Zanima me je li istina da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odustalo od financiranja projekata u osnovnom školstvu te, ako je to tako, kako će to odraziti na planiranu dogradnju naše gradske OŠ Dobriše Cesarića?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-03 skola.mp3{/audio}

 

Vlado Soldo (HDZ)

S ljepšim vremenom počeli su i radovi po mjesnim odborima. Možete li nam reći što se radilo u Golobrdcima i Gornjim Emovcima, te hoće li ovoga proljeća biti radova i po drugim mjesnim odborima?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-04 MO.mp3{/audio}

 

Dragan Borevac (HDZ)

Ispred MO-a Alaginci zahvaljujem na postavljanju autobusnoga ugibališta, odnosno autobusnoga stajališta s nadstrešnicom u Alagincima. Zanima me i je li Grad još negdje postavio ili planira postaviti autobusne nadstrešnice ove godine?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-05 stajalista.mp3{/audio}

 

Kristina Turković (HDZ)

Svi smo mogli vidjeti kako je nedavno bio raspisan natječaj za asfaltiranje Ulice Matije Kožica u Mjesnom odboru Prauljama, čiji stanovnici također godinama čekaju asfalt.Kada se može očekivati početak radova u toj ulici?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-06 Koziceva.mp3{/audio}

 

Dražen Muljević (HSP-AS)

Vidjeli smo kako su nedavno počeli radovi na uređenju Centra za posjetitelje, odnosno budućoj Požeškoj kući, o čemu smo govorili i na prošloj radnoj sjednici Gradskoga vijeća, no čuo sad da je u planu još jedan zanimljiv turistički projekt - Thallerov ljekoviti hram, koji bi se trebao graditi na Požeškoj gori.

U kojoj se fazi on nalazi i o kakvom je točno projektu riječ?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-07 turizam.mp3{/audio}

 

Drago Despić (HDZ)

Budući da je započelo i uređenje zelenih površina u gradu Požegi i da su neke ulice dobile nove drvorede, zanima me gdje će se sve ove godine na taj način urediti zelene površine?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-08 hortikultura.mp3{/audio}

 

Ivan Radičević (HDZ)

Je li točno da će Grad ove godine raditi nogostup u Zelenoj ulici i, ako je to istina, o kakvoj se točno investiciji radi?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-09 Zelena.mp3{/audio}

 

Tamara Puač (HNS)

Mediji su u četvrtak upozorili na rupe na pješačkom mostu u Ulici Pavla Radića, s obzirom da ste Vi u petak izjavili da će se do kraja mjeseca izvršiti sanacija tih, stvarno, velikih rupa na desnoj strani mosta kada se ide prema gradu.

Zanima me zašto od petka do danas nitko nije postavio markirne trake da se označe te rupe i izbjegnu eventualne ozljede i stradavanja prolaznika i đaka?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-10 most.mp3{/audio}

 

Mirjana Novaković (HSU)

Gospodine gradonačelniče, rekli ste da će se postaviti još dvije nadstrešnice, pa me zanima da li bi se mogla postaviti jedna kod bolnice za potrebe umirovljenika koji i naviše koriste javni prijevoz?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-11 nadstresnica.mp3{/audio}

 

Danijel Božić (HDSSB)

Prije skoro tri mjeseca poslao sam prijedlog za sufinanciranje izobrazbe za profesionalno korištenje pesticida i očekivao sam nekakav odgovor, pa me zamina gdje je to zastalo?

{audio}2015/Vijece/15. sjednica/15-12 pesticidi.mp3{/audio}