Mario Križanac

Mario Križanac

Sazvana je treća sjednica Gradskog vijeća – održat će se u četvrtak, 21. studenog 2013. godine s početkom u 16 sati. O tome što će biti na dnevnom redu najavio je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća na danas održanoj konferenciji za novinare.
Po prvi put bit će na dnevnom redu izvješće o radu Tekije, d.o.o. Obuhvatit će razdoblje od 2008. do 2012. godine, što će postati i praksa. - Minimalno jednom godišnje vijećnici i građani bit će informirani što se u Tekiji radi, koje su investicije, a ono što je sada aktualno i bit će prezentirano je zašto se Tekija razdvaja na dva društva, koji su planovi u idućem razdobpresica2.JPGlju, pa i da se odbace sve one sumnje oko bilo kakvih nejasnoća oko netransparentnog rada ili da će biti viška radnika, da će se otpuštati i dr. – rekao je predsjednik Smolčić. Najavio je i nekoliko urbanističkih planova, kao II. izmjene GUP-a, izradu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone gospodarske namjene Alaginci – Požega i dopunu plana uređenja zone gospodarske namjene „Sjever". Osim usklađivanja sa zakonom, ovim planovima bit će udovoljeno i potrebama koje su tražene, a posebno od vlasnika i investitora.
Ukupno je predloženo preko dvadeset točaka dnevnog reda, među ostalim o Kazališnoj kući, ustrojstvu upravnih tijela, izmjenama Statuta Grada, suglasnost na Statut Dječjih vrtića, upravljanju poslovnim prostorom i td. Novost je i po prvi put donošenje Odluke o radu predsjednika Gradskog vijeća.

DNEVNI RED - opširnije ...

Četvrtak, 31 Listopad 2013 11:08

Položeni vijenci u prigodi blagdana Svih Svetih

U prigodi blagdana Svih svetih na groblju sv. Ilije svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Vijence su položili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, Požeško-slavonske županije, Ureda državne uprave i drugi. U ime grada Požege vijenac i svijeće položili su gradonačelnik Vedran Neferović, vijenac2.JPG u pratnji svojih zamjenika Marija Pilona i Darka Puljašića, te Dražena Muljevića, potpredsjednika Gradskog vijeća i Mire Rašića, gradskog vijećnika.

Euharistijsko slavlje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata bit će u subotu, 2. studenog u Katedrali sv. Terezije Avilske, a predvodit će ga požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević.

Srijeda, 30 Listopad 2013 14:07

Prezentacija na temu energetske učinkovitosti

Dana 7. studenog u 17 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Vukovarska 6, održat će se prezentacija na temu rješavanja energetske energo2.jpgučinkovitosti višestambenih zgrada. Izlaganje o energetskoj učinkovitosti održat će mr.sc. Jozo Bevanda i mr.sc. Robert Stojković iz tvrtke Speculum d.o.o. iz Zagreba.

Srijeda, 09 Listopad 2013 12:32

Dječji tjedan: - Ljubav djeci prije svega -

Na otvorenoj pozornici u pješačkoj zoni službeno je započeo bogati ovogodišnji program Dječjeg tjedna, koji se održava od ponedjeljka do subote. Poruke manifestacije koja će se i ovaj put ponavljati na svim priredbama su: Ljubav djeci prije svega i Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge.

Dječji tjedan proglasila su otvorenim dvojica gradonačelnika - Karlo Maček, dječji gradonačelnik i gradonačelnik Vedran Neferović: - Prekrasno je danas biti ovdje s vama i vidjeti vas mališane. Neka taj vaš tjedan bude sve vaše djetinjstvo, sve ono veselo i lijepo, a mi odrasli trebamo to provesti. Ja obećavam da ćemo se moj „kolega" koji me je hrabro prozvao, naći zajedno i radjecjitjedan1.JPGditi za dobrobit svih mališana koje on predstavlja kao jedan dječji gradonačelnik. Vas odrasle molim da malima pomognete da im djetinjstvo bude što ljepše. – rekao je gradonačelnik Neferović.

djecjitjedan2.JPG Program su otvorila Djeca dječjeg vrtića Pod gradom plesom „Traži se prijatelj", plesala su i djeca iz Plesne radionice Ilijane Lončar, plesnog studija Marine Mihelčić, a zbor Katoličke osnovne škole zapjevao je „Hajdemo veliki i mali". Nastupila su i djeca dječjih vrtića „ Radost", „Šareni svijet" i sv. Leopolda Mandića.

Od ponedjeljka svi vrtići i škole, gradsko kazalište, muzej i čitaonica, plesne radionice i klubovi – imaju širom otvorena vrata djeci za posebne i dodatne programe koje organiziraju, uz poziv svima da se što bolje provedu uz igru, glazbu, ples, bajke itd.

Na 19. ŠNIDOR u Makarskujutros su otputovali članovi Zajednice udruga HVIDR-a Požeško-slavonske županije u čijem sastavu su natjecatelji iz udruge HVIDR-a Požega, Pakrac i Lipik. S Trga Sv. Trojstva ispratili su ih župan Alojz Tomašević i gradonačelnik Vedran Neferović, poželjevši im dobre sportske rezultate i ugodno druženje.
U Makarskoj se od danas do nedjelje održavaju sportska natjecanja na kojima će nastupiti ekipe iz svih hrvatskih županija, te ekipe HVIDR-e RH i HVO.

Utorak, 24 Rujan 2013 09:44

Nabavljen automobil za službene potrebe

Nakon isteka petogodišnjeg ugovora o operativnom leasingu za osobni automobil za službene potrebe Grada Požege, proveden je postupak javne nabave. Postojeći automobil nije bilo moguće prema ugovoru otkupiti s pravom prvokupa, pa je u redovnom postupku nabavljen automobil Citroen C5 po cijeni od 191.500 kuna (s PDV-om).

Umjesto dosadašnjeg automobila Ford Mondeo, starog pet godina, za koji je mjesečno prosječno plaćano oko 4.000 kn, a posljednih mjeseci i do 4.800 kuna, nabavljen je novi za mjesečnu otplatu u operativnom leasingu s mjesečnim plaćanjem oko 3.200 kuna.

Petak, 20 Rujan 2013 10:41

Obavijest članovima biračkih odbora

Članovima biračkih odbora s područja Grada Požege bit će u ponedjeljak 23. rujna 2013. godine isplaćena naknada za rad. Naknada se odnosi na drugi krug lokalnih izbora održanih 2. lipnja 2013. godine i iznosi 300 kuna. Moći će se podići u gradskoj kući (Trg Sv. Tojstva 1) od 11 – 15 sati.

Utorak, 17 Rujan 2013 12:58

11. MTB utrka ponovo na Požeškoj gori

11. požeška Mountin bike brdsko-biciklistička utrka biti će održana 22. rujna na Požeškoj gori. Nakon nekoliko godina ova turističko-sportska manifestacija prebačena je na svoju originalnu i zanimljiviju lokaciju. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica i Brdsko-biciklistički klub Požega.

Kako je rekao direktor Ureda turističke zajednice Bruno Horvat na današnjoj konferenciji za novinare ova manifestacija već dugi niz godina uspješno spaja požeški turizam i biciklizam i promiče zdrav način življenja. Najavio je i prvi memorijalni teniski turnir „Spasoje Raguž-Spaso" koji će se održati 21. rujna na terenima Teniskog kluba Požega.

Predsjednik Brdsko-biciklističkog kluba Požega Dinko Zima iznijeo je program MTB utrke koja je ujedino i kolo Slavonske brdsko-biciklističke lige Scott. Okupljanje i prijave će biti na Trgu svetog Trojstva od 9 do 11 h. Sama utrka je dužine 25 kilometara čija je relacija od Trga svetog Trojstva pa vrhovačkim makadamskim putevima, preko Požeške gore do Domovinskog križa gdje je i cilj utrke glavnih kategorija (juniori, elite,master A i master B). Za kategorije žene i kadete staza će biti skraćena na 17 km. Očekuje se od 70 do 100 biciklista i biciklistkinja. Domaći biciklisti mogu se priključiti uz učešće od 40 kn u koje je uključen topli obrok i okrijepa.

Utorak, 10 Rujan 2013 11:58

U četvrtak sjednica 2. Gradskog vijeća

U četvrtak 12. rujna 2013. godine održat će se druga sjednica Gradskog vijeća Grada Požege, koju je na danas održanoj konferenciji za novinare najavio Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća. Ovo je prva konferencija s takvom temom, što je najavljeno kao buduća redovna praksa upoznavanja novinara s prijedlozima o kojima će odlučivati gradski vijećnici.
- Mi smo dužni upoznati javnost za svakom sjednicom, tako da ćemo tako i nadalje biti otvoreni. – rekao je predsjednik Smolčić. Pripremljeno je puno materijala, tako da će za dva-tri tjedna biti ponovno sazvana sjednica. Najznačajnije među 34 točke dnevnog reda su svakako one o proračunu za tekuću godinu. Za prvo polugodište vijećnici će biti izviješteni o njegovom ostvarenju, a za cijelu godinu predlaže se rebalans. - Godinama se gradski proračun prezentira kao nepresušan izvor, kao nešto što je odvojeno od života Požežana i gospodarstva na ovom području, a izvršenje proračuna govori da to nije točno, stanje nije kaotično, ništa loše, ali je u suživotu s Požegom. Već sada nedostaje pet milijuna kuna. Pokazala se nužnost da se usklađuju i plaće zaposlenika sa stanjem kako je u društvu i kako u Požegi jest. Jamčim da će javnost uvijek biti upoznata sa stanjem javnih financija Grada.- rekao je Smolčić i zaključio s porukom da ne postoji tema o kojoj Gradsko vijeće ne smije raspravljati. Posebno je istaknuo i prijedlog za osnivanje Upravnog odjela za europske integracije, na čemu je čestitao predlagaču.
Poziv za sjednicu možete pogledati OVDJE ...

Subota, 31 Kolovoz 2013 14:47

Festival tenisa 2013.

Već desetu godinu u sklopu glazbenog festivala Teniski klub Požega organizira turnir pod nazivom "Festival tenisa". To je turnir mješovitog karaktera za djecu do 12 godina, kojim kako je rekao predsjednik teniskog kluba Bruno Horvat nastoje pridonijeti promociji i prezentaciji našega grada, ne samo u Požeštini već širom cijele Republike Hrvatske. Zahvalio je i Gradu Požegi na potpori koju im pruža dugi niz godina.

Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić – Poštovane tenisačice i tenisači, želim vam dobrodošlicu u Požegu. Nadam se da će ovaj turnir donijeti nekima od vas ohrabrenje i motivaciju da budete još bolji u svom sportu. Grad Požega će biti uz vas. Na trgu svira tamburica, a vi imate rekete koji su slični tamburici i ja vas molim da odsvirate najbolje ono što znate, a to je igranje tenisa – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Na turniru će sudjelovati dvadesetak djece od kojih su većina dječaci i snage će odmjeriti pojedinačno i u konkurenciji parova.