Mario Križanac

Mario Križanac

Dragi vatrogasci,

čuvari naše Domovine, našega grada, povodom Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana vašeg zaštitnika svetog Florijana, upućujemo vam iskrene čestitke!

Zbog vaše hrabrosti i požrtvovnosti pripada vam posebno mjesto u društvu, jer odlučno štitite naše sugrađane i njihovu imovinu.

Štitite i naše mlade, o čijem odgoju brinete u dobrovoljnim vatrogasnim društvima i na taj im način prenosite istinske ljudske vrijednosti.

Sretni smo da smo Gradska uprava koja skrbi o vatrogascima i zna prepoznati i poduprijeti vaš značaj.

Ove godine smo dodatno ponosni na vas što ste dobili dva nova vozila koja ćete sigurno znati iskoristiti i na taj način djelovati još bolje i učinkovitije.

Svaka kuna uložena u vaš rad višestruko nam se vraća, jer na taj način ulažemo u sigurnost, zaštitu i očuvanje tradicije našega kraja.

Hvala Vam što svojim predanim radom ulijevate povjerenje našim građanima!

Svim vatrogascima upućujemo čestitke za Dan vatrogasaca, i želje da ih sv. Florijan čuva, prati i vodi u ovom odgovornom, zahtjevnom i nadasve humanom poslu.

Grad Požega

 

Grad Požega uspostavio je i stavio u primjenu, odnosno u punu produkciju platformu „e-usluge Grada Požege“. Platforma je realizirana vlastitim kapacitetima unutar službi Grada Požege te predstavlja dio SmartCity aktivnosti Grada Požege. Ova platforma objedinjuje digitalne usluge i radne procese koji se odvijaju digitalnim putem. Sastoji se od dva osnovna područja – područje web aplikacija i područje digitalnih obrazaca.

Područje web aplikacija objedinjuje i otvara zainteresiranim građanima i poslovnim subjektima pristup određenim web aplikacijama, primjerice, GIS preglednik programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, aplikacija transparentno.pozega.hr za uvid u registar javne nabave, i ostale raspoložive aplikacije. Platforma je profilirana kao središnje i jedinstveno poslužno mjesto, kako za građane i poslovne subjekte, tako i za službenike Grada Požege. Tako se na platformi nalaze i aplikacije koje imaju ograničen pristup samo za registrirane korisnike, a služe obavljanju svakodnevnih radnih procesa upravnih tijela, npr. aplikacija za upravljanje i održavanje nerazvrstanih cesta Grada Požege.

Područje Digitalni obrasci predstavlja niz izrađenih i kategoriziranih web obrazaca putem kojih građani mogu podnijeti zahtjev prema upravnim odjelima Grada Požege.

Trenutačno je na platformi integriran 21 web obrazac koji su transformirani u digitalni oblik te funkcionalni za primjenu. Obrasci su prilagođeni za prikaz preglednika na osobnim računalima te na pametnim telefonima i tabletima. Korištenje digitalnih obrazaca olakšava podnositeljima postupak predaje zahtjeva te skraćuje ukupno vrijeme postupka od podnošenja do rješavanja, a u brojnim slučajevima i smanjuje potreban broj dolazaka u Grad. Osim tih prednosti, građanima se omogućuje preglednija evidencija njihovih podnesaka, jer sustav svu komunikaciju s pratećim podacima o podnesku, odnosno zahtjevu, podnositelju dostavlja povratno i putem elektroničke pošte.

Zahtjeve i druge podneske i dalje je moguće predati klasičnim načinom, bilo osobnom dostavom u pisarnicu Grada Požege ili putem pošte. No, digitalni obrasci predstavljaju alternativnu, odnosno dodatnu mogućnost komunikacije građana i poslovnih subjekata s Gradom Požegom, kojoj je cilj olakšati i povećati kvalitetu komunikacije.

Pristup platformi može se ostvariti kroz izbornik na službenoj internetskoj stranici Grada Požege, ili putem sljedeće poveznice: https://www.pozega.hr/eusluge/.

Cijenjeni sugrađani, u nastavku vam donosimo najnovije upute Stožera Civilne zaštite RH.
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, kao i u okruženju, objavljene su upute stožerima civilne zaštite.
Kako bi Republika Hrvatska u nadolazećoj turističkoj sezoni bila sigurna designacija za svoje građane i turiste, nalaže se stožerima civilne zaštite da stupe u kontakte s turističkim zajednicama na svojim područjima te s njima razmotre mjere i aktivnosti koje je potrebno poduzeti kako bi njihovo područje bilo epidemiološki sigurna destinacija. Osim toga, stožeri civilne zaštite obvezni su, ako se za to ukaže potreba, a u suradnji sa županijskim epidemiolozima, predložiti privremeno uvođenje nužnih epidemioloških mjera te dostavljati podatke o broju turista na području njihove županije.

Covid19   terase

Mjere za pripremu turističke sezone dostupne su na poveznici.

Osim toga, a zbog izraženije tendencije širenja bolesti COVID-19 u posljednje vrijeme, kako bi se spriječio daljnji rast, stožerima civilne zaštite dana je uputa za organizaciju pojačanog kontinuiranog nadzora pridržavanja epidemioloških mjera na njihovom području, s naglaskom na nedopuštena okupljanja te rad ugostiteljskih objekata.

Upute za pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera dostupne su na poveznici.

Ponedjeljak, 28 Prosinac 2020 11:20

Luka Samrdžija (SDP)

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, a vezano za sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, nismo u mogućnosti organizirati tradicionalni prijem gradonačelnika za novorođene bebe i njihove roditelje koji se trebao održati u travnju. Tako će ovoga puta naknade za bebe roditeljima biti uplaćene putem tekućeg računa i to tijeko ovoga tjedna. Dar će dobiti 43 bebe rođene u kolovozu, rujnu i listopadu 2019. godine. Prema odluci o povećanju naknada za novorođene bebe na području Grada, koja je stupila na snagu 1. siječnja 2020. za prvo dijete Grad Požega daje 2000 kuna, za drugo 3000 kuna, za treće 4000 kuna, za četvrto 5000 kuna i tako dalje.