Mario Križanac

Mario Križanac

U prvoj fazi popisivanja, od 13. do 26. rujna 2021., građani će kroz elektronički sustav e-Građani moći samostalno popisati sebe i članove svog kućanstva!

Državni zavod za statistiku provest će prvi digitalni Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021., a popisivanje će se provoditi od 13. rujna do 17. listopada. Popis stanovništva, kao najsloženije i najopsežnije statističko istraživanje, od iznimnog je značaja za Republiku Hrvatsku, a provodit će se u dvije faze i na dva načina. U prvoj fazi, od 13. do 26. rujna 2021., građani će se moći samostalno popisati kroz elektronički sustav e-Građani.
U drugoj fazi, od 27. rujna do 17. listopada, popisivači na terenu popisivat će sve popisne jedinice, koje nisu popisane u prvoj fazi Popisa, putem osobnog intervjua sa stanovništvom.

S ciljem što veće uključenosti stanovništva te smanjenja fizičkog kontakta, građani mogu iskoristiti mogućnost samopopisivanja sebe i svih članova svoga kućanstva putem sustava e-Građani od 13. do 26. rujna u prvom digitalnom Popisu stanovništva. Više informacija dostupno je na stranicama  popis2021.hr.

Poziv...

STVORIMO ZAJEDNO SLIKU HRVATSKE!

I ove godine na pohodu prema marijanskom svetištu u Voćinu više od tisuću hodočasnika predahnuli su na lokaciji Leštat gdje su im kod lovačkog doma bili domaćini članovi Lovačkog društva Jelen iz Požege.

Kako je poznato, hodočasnici s područja novogradiške Posavine i Požeštine došli su u petak uvečer u Stražeman, a u subotu ujutro su nastavili pješačiti ka Voćinu.

- Pripremili smo im veće količine peciva, vode, sokova, kave, piva, grožđa i vina kako bi se okrijepili tijekom ovog napornog putovanja – kazao nam je Alen Mikić, predsjednik LD-a Jelena koje okuplja 55 članova, a uz kojega su bili najbliži suradnici, potpredsjednik Željko Obradović i tajnik Ante Vitalia.

Hodočasnike su uz lovce dočekali i osobno pozdravili zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević, a zahvalu lovcima za ovu dobrodošlicu uputio je stražemanski župnik Robert Mokri koji je bio na čelu hodočasničke kolone kroz Papuk.

Da bi sve to organizirali lovcima požeškog Jelena svake godine svesrdnu potporu daju lokalna i regionalna samouprave, brojni sponzori, ali i članovi društva svojim novčanim i materijalnim prilozima.

Sve je provedeno u skladu sa epidemiološkim mjerama pa su tako lovci koji su dijelili hodočasnicima hranu i napitke  koristili rukavice za jednokratnu upotrebu.

Ove godine pomogli su im Požeško-slavonska županija, Grad Požega, općine Kaptol, Jakšić, Velika i Brestovac, Lovački savez županije, Zavod za javno zdravstvo, Spinot, Hrvatske šume, Vinogradarsto Baraba, Salak trgovina, L projekt, Elektro Team, Niskogradnja Marijanović, Poljana, Veterinarska stanica, Grbić d.o.o., Kutjevo d.d, Zvečevo, Ožujsko pivo, Prijevoz Čokrlić, Cerik d.o.o. i drugi.

Izvor: Požega.eu

Radovi na uređenju Ulice bana Tome Erdodyja Bakača na požeškom Sajmištu ulaze u završnu fazu. Danas se tako asfaltira nogostup s obje strane ulice, dok će se u ponedjeljak i utorak postaviti prvo nosivi pa zatim habajući sloj asfalta na kolniku te na kraju u srijedu slijede iscrtavanja i prometna signalizacija.
 
Podsjetimo, riječ je o investiciji iz gradskoga proračuna Grada Požege, vrijednoj 943.710,08 kuna. Dosadašnji makadamski put u spomenutoj ulici dobit će asfalt u dužini od 270 metara. Uređena je obostrana pješačka staza te cesta šest metara širine kroz koju će se odvijati promet u oba smjera, a izgrađen je i sustav oborinske odvodnje. Izvođač radova su Ceste d.o.o. iz Požege.
U organizaciji NK Slavonije, a pod pokroviteljstvom Grada Požege danas se na igralištu s umjetnom travom Sportsko–rekreacijskoga centra u Požegi održava peto izdanje nogometnoga turnira “AUREAFEST POŽEGA 2021.” Nastupa 12 momčadi sastavljenih od igrača rođenih 2012. godine i mlađih.
 
Turnir je otvorio požeški gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, poželjevši dobrodošlicu mladim nogometašima i njihovim izaslanstvima te uspješan nastup na turniru.
 
Potom je predsjednik Slavonije Tomislav Čabraja uručio zahvalnice mladim kapetanima momčadima koje sudjeluju na turniru. Ove godine to su i dva prvoligaška kluba – NK Osijek i HNK Gorica (Velika Gorica), a uz njih još i HNK Cibalia (Vinkovci), Nogometna akademija Nopo – Legen (Slavonski Brod), NK Marsonia (Slavonski Brod), NK Slavija (Pleternica), NK Požega, NK Amater (Slavonski Brod), NK Belišće, NK Dinamo (Vidovci - Dervišaga) te domaćin NK Slavonija s dvije momčadi.
 
Klubovi su raspoređeni u tri skupine po četiri momčadi, a u drugi krug, odnosno četvrtfinale plasirat će se dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine, kao i dvije najbolje trećeplasirane. Utakmice se igraju 15 minuta u komadu, a od polufinala 2×10 minuta.
 
Dodano:
Prvo mjesto osvojio je Osijek koji je u finalu s uvjerljivih 7:0 bio bolji od vinkovačke Cibalije. U susretu za 3. mjesto Slavonija i Belišće su odigrali 1:1, a nakon penala ukupnim rezultatom 4:3 bolji su bili mladi Požežani. U polufinalu je Cibalia pobijedila Slavoniju s 2:1, dok je Osijek s visokih 12:0 bio bolji od Belišća. 

Na temelju članka 96. Zakona o prostornom uređenju i Zaključka Gradonačelnika dana 22. srpnja objavljen je poziv za javnu raspravu o prijedlogu V. Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Požege koja će se održati u razdoblju od 9. kolovoza do 24. kolovoza 2021. godine.

Tijekom javne rasprave, na uvid će se izložiti elaborat prijedloga Plana u prostorijama Grada Požege, Trg Svetog Trojstva 1 koje će biti moguće pogledati u vremenu od 8,00 do 15,00 sati svakog radnog dana, a javno izlaganje prijedloga Plana održat će se dana 20. kolovoza u 12 sati u prostorijama Grada Požege.

Pisana očitovanja, mišljenja, prijedlozi i primjedbe na prijedlog Plana primaju se do zaključenja javne rasprave 24. kolovoza 2021. godine, također na adresu Grada Požege, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje, Trg Sv. Trojstva 1, Požega.

Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u javnu raspravu.

Više pogledajte ovdje..

Zaključak o upućivanju na javnu raspravu...

Zbog snažnoga nevremena koje je jučer popodne  (25. lipnja) zahvatilo područje grada Požege i velike materijalne štete nastale zbog obilne tuče na poljoprivredi, građevinama i prometu, pozivaju se građani Požege da kao i u prethodnim slučajevima proglašenja prirodne nepogode prijave nastalu štetu u gradskoj upravi (Trg Svetog Trojstva 1), a nakon toga će gradski službenici, odnosno nadležna komisija izaći na teren u izvid štete.

Za sve informacije obratite se radnim danom na telefon 034/311-325 ili 034/311-326, a radno vrijeme je od 7 do 15 sati, ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 Obrazac za prijavu štete...

Četvrtak, 17 Lipanj 2021 17:59

Miroslav Penava (DP)

Miroslav Penava (DP)

Četvrtak, 17 Lipanj 2021 17:58

Josip Matković (MOST)

Josip Matković
(MOST)

Četvrtak, 17 Lipanj 2021 17:58

Antonio Šarić (MOST)

Antonio Šarić
(MOST)

Četvrtak, 17 Lipanj 2021 17:57

Magdalena Turkalj Čorak (SDP)

Magdalena Turkalj Čorak (SDP)